Satasairaala lopettaa säännöllisen koronatiedottamisen – edellisestä tartunnasta yli kuukausi

Sairaala kertoo jatkossa vain, jos koronatapauksia on ilmennyt Satakunnassa.

koronavirus
Satasairaala Porissa
Satakunnassa ei ole yli kuukauteen todettu koronatartuntoja.Jenni Joensuu / Yle

Satasairaala lopettaa säännöllisen tiedottamisen koronavirustapauksista, koska Satakunnassa ei ole yli kuukauteen todettu uusia koronatapauksia.

Satakunnassa todettiin edellinen koronatapaus 29.4. Laboratoriotestattuja, todettuja tartuntoja on 53.

Koronaepidemian alkuvaiheessa sairaala tiedotti tapauksista päivittäin. Kun koronatapausten määrän kasvu loppui, sairaala siirtyi kahteen tiedotteeseen viikossa. Jatkossa Satasairaala tiedottaa koronasta ainoastaan silloin, jos uusia tapauksia on todettu.

Hygieniaohjeita noudatettava

Satasairaalan infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä korostaa, että hygieniaohjeita on noudatettava, vaikka Satakunnassa on onnistuttu tukahduttamaan koronan leviäminen toistaiseksi. Tauti voi tulla maakuntaan uudestaan ja levitä nopeasti nyt, kun koronarajoituksia puretaan.

Sairaala muistuttaa, että oireisten henkilöiden on hakeuduttava koronatesteihin.

Testitulokset saadaan useimmiten jo saman päivän aikana, jolloin mahdollisen tartunnan saaneen lähikontaktit pystytään kartoittamaan ja taudin leviämistä rajoittamaan.

Vierailuja sallitaan taas

Satasairaalassa on maanantaista alkaen alettu asteittain purkaa koronarajoituksia. Esimerkiksi vierailut osastoilla on nyt joiltain osin sallittu, samoin saattajan tulo vastaanotolle.

Ylilääkäri Uusitalo-Seppälä kehottaa ihmisiä noudattamaan sairaalan antamia vierailuohjeita tarkasti. Vierailut eivät ole sallittuja, jos vierailua pohtivalla on vähäisiäkään tartuntataudin oireita.

Lue tästä uusimmat tiedot koronasta Satakunnassa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus