1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Iäkkäille tarjottava kauppa-apu jatkuu Kouvolassa – palvelun tarvetta arvioidaan uudelleen kesän lopussa

Kouvolan kaupunki on järjestänyt koronapandemian aikana kauppa- ja apteekkiapua yli 70-vuotiaille.

Kouvola tarjoaa apua kauppa- ja apteekkiasiointiin niille iäkkäille, joilla ei ole läheisiä auttamassa. Kuvituskuva. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Iäkkäiden kaupunkilaisten asiointipalvelu jatkuu Kouvolassa kesäkuun loppuun saakka.

Kaupunki on järjestänyt koronapandemian aikana kauppa- ja apteekkiapua yli 70-vuotiaille. Kouvola tarjoaa apua niille ihmisille, joilla ei ole läheisiä auttamassa.

Kauppa-apua järjestetään eri puolille Kouvolaa eri päivinä. Maanantaisin vuorossa ovat Valkeala, Kouvola ja Kuusankoski, tiistaisin Myllykoski, Inkeroinen ja Anjala, keskiviikkoisin Jaala, torstaisin Elimäki ja Koria sekä perjantaisin Kouvola ja Kuusankoski.

Kauppa- ja apteekkiasioinnin apua voi tilata maanantaista perjantaihin klo 9–15 numerosta 020 615 5299. Kertaostoksen minimisumma on noin 40 euroa.

Asiakkaiden toivotaan tekevän tiliostosopimuksia lähikauppaan kauppa-asioinnin helpottamiseksi.

Vastaavaa kauppa-apua on järjestetty koronapandemian aikana useissa eri kaupungeissa. Esimerkiksi Kotkassa palvelu päättyi toukokuun puolivälissä.

Myös keskustelupuhelin toimii yhä

Ikääntyneille tarkoitettu keskustelupuhelin puolestaan toimii näillä näkymin Kouvolassa heinäkuun loppuun asti.

Palveluun voi soittaa, kun haluaa juttukaverin tai kun on kysyttävää kaupungin palveluista. Palvelu toimii numerossa 020 615 1266 arkisin kello 9–15.

Asiointipalvelujen tarvetta on tarkoitus arvioida uudelleen elokuussa, koronapandemian mahdollisen toisen aallon mukaan.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Tuoreimmat tiedot koronaviruksesta Kymenlaaksossa

Mitä jokaisen olisi hyvä tietää yli 70-vuotiaiden uusista koronaohjeista – Katso tästä, mikä on kiellettyä, sallittua tai suositeltavaa