Sotkamossa ravintolan tontille pystytettiin teltta – innokkaimmat asettuivat odottamaan ravintolan ovien avautumista jo yöllä

Ravintoloiden avautumista on odotettu Kainuussa, innokkaimmat odottivat teltassa baariin pääsemistä.

ravintolat
Kaksi kaverusta odotti baarien avautumista Sotkamossa teltan kanssa.
Sotkamon Kantikseen jonotti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä neljän kaveruksen porukka, joista kuvassa Joona Tammelin ja Jyrki Rusanen.Kuuntelijan kuva: Esa Komulainen

Sotkamosta Ravintola Kantiksen yrittäjä Hanna Kuvaja kertoo innokkaimpien asiakkaiden pystyttäneen jo yöllä teltan ravintolan tontille.

Kuvajan mukaan avauspäivä meni hyvin ja suomalaisille hyvin tuttu asia eli sosiaalinen etäisyys onnistuttiin säilyttämään.

– Viikonloppuna saa olla tarkkana, jos on enemmän porukkaa liikkeellä, mutta sitten toki on järjestyksenvalvojia enemmän paikalla, Kuvaja pohtii ravintoloiden uudenlaista arkea.

Kuvaja myös arvelee asiakkaiden rytmittävän käyntinsä pitkin päivää uusien aukioloaikojen puitteissa.

Suomussalmella Wanhan Kalevan baarin yrittäjä Heikki Juntunen kertoo, että ravintoloiden avaamista oli odotettu ja asiakkaita olikin normaalia maanantaita enemmän.

Ravintolat ovat asiakkaiden alkukesän innosta huolimatta kinkkisen sesongin edessä. Koronakevät on vaihtunut rajoitusten sanelemaan kesäsesonkiin, jota varjostaa muun muassa epätietoisuus asiakkaiden halusta palata ravintoloihin ja terasseille.

Kajaanilaisen Rock House Kulman yrittäjä Marja Nuutinen lähtee samalla tavalla kesäkauteen kuin muutkin alan yrittäjät: rajoitusten vaikutukset ja uudenlaiset aukioloajat pohdituttavat.

Tungokset eivät yrittäjää mietitytä, sillä terassipöydät on sijoitettu kauaksi toisistaan. Nuutinen luottaa siiten, että ihmiset uskovat henkilökunnan ohjeistuksiin.

– Eiköhän ihmiset ymmärrä, kun sanoo, että ohjeita pitää noudattaa. En usko, että ihmiset päihtyvät tässä päiväsaikaan niin paljon, että he eivät kuuntelisi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus