Meri-Lapin kunnat: Länsi-Pohjan psykiatriatalon kustannukset on lähes puolitettava

Kunnat vaativat reilun kolmentoista miljoonan euron kustannusten pudottamista reiluun seitsemään miljoonaan euroon.

omistajaohjaus
Länsi-Pohjan keskussairaala ilmasta
Psykiatriatalo on tarkoitus rakentaa Länsi-Pohjan keskussairaalan yhteyteen.Antti Ullakko / Yle

Meri-Lapin kunnat vaativat suunnitteilla olevan Länsi-Pohjan psykiatriatalon rakennuskustannusten lähes puolittamista. Kunnat haluavat pudottaa 13,1 miljoonan euron kustannukset reiluun 7 miljoonaan euroon.

Torniossa korostetaan, että kunnat ovat sitoutuneet hankkeeseen vain psykiatriapalvelujen osalta. Lisäksi Torniossa kustannusten alentamiseen tueksi on tehty laskelma.

– Hankeselvityksessä on tullut esille, että laskennallinen tilatarve kyseisille palveluille kaikkine tiloineen on 60 neliötä per potilas. Maksimipotilasmääräksi on ilmoitettu 30 potilasta. 4 000 euroa/neliö -rakennuskustannuksella investoinnin ylärajaksi on laskettu 7,2 miljoonaa euroa, kirjoitetaan kaupunginhallituksen päätösesityksessä.

13,1 miljoonaa euroa on luku, jota on käytetty hankkeen poikkeuslupahakemuksessa. Aiemmat arviot ovat vaihdelleet 5 ja 20 miljoonan euron välillä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on saanut 7. toukokuuta poikkeusluvan rakennushankkeen toteuttamiseen.

Kustannusten pudottamista käsitellään seuraavassa omistajaohjauskokouksessa torstaina 4. kesäkuuta.

Kuntien mukaan hankkeen toteuttaminen on kuitenkin välttämätöntä, koska nykyiset tilat Tornion Keroputaalla ovat tulleet elinkaarensa päähän.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).