Hyppää sisältöön

Kuorma-auto törmäsi suurjänniteverkkoon Järvenpäässä – vika on jo korjattu, pahimmillaan sähköttömiä talouksia oli yli 17 000

Sähkönjakeluyhtiö Caruna sai vian korjattua noin kello 15 iltapäivällä.

Carunan sähköverkossa on häiriö Järvenpäässä. Kuva on Espoon Suurpellosta. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Järvenpäässä oli tiistaina kello 14 aikoihin iso sähkökatko sähköjakeluyhtiö Carunan sähköverkossa: noin 17 700 asiakasta oli ilman sähköä. Caruna kertoi tuolloin Twitterissä, että vika on laajempi ja sen syytä selvitetään parhaillaan.

Noin tuntia myöhemmin Caruna twiittasi katkon olevan ohi. Sen aiheutti kuorma-auton törmäys suurjänniteverkkoon Vähänummentiellä Järvenpäässä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos twiittasi kuvan tapahtuneesta ja kertoi, että tapahtuneesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Sähkökatkos vaikutti myös esimerkiksi Alkoon, joka twiittasi hiukan kello 14 jälkeen, että Järvenpään Prisman ja Citymarketin toimipisteet suljettiin toistaiseksi. Noin puoli tuntia myöhemmin Alko kertoi, että toimipisteet ovat jälleen auki.

Caruna huolehtii sähkönjakelusta yli 690 000 asiakkaalle Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa.