1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sunny Car Center

Käräjäoikeus kutsuu jälleen Sunny Car Center -vyyhdissä

Kiistassa on kyse yli 300 000 eurosta, jonka konkurssipesä haluaa takaisin Hämeenlinnan Kiinteistökehitykseltä ja entisiltä Sunny Car Centerin hallituksen jäseniltä.

Sunny Car Center
kuvakollaasi
Myttyyn menneen autokauppahankkeen jälkipyykkiä on pesty pitkään eri oikeusasteissa, seuraavaksi taas käräjäoikeudessa.Yle Uutisgrafiikka

Sunny Car Center työllistää Kanta-Hämeen käräjäoikeutta vielä ainakin kertaalleen. Käräjäoikeus saa käsiteltäväkseen konkurssipesän 320 000 euron takaisinsaantivaateen. Vastaajina ovat Hämeenlinnan Kiinteistökehitys oy sekä Sunny Car Centerin tapahtumien aikaan kolmihenkinen hallitus.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus päätti kaksi vuotta sitten, että kannetta ei käsitellä käräjillä, vaan välimiesmenettelyssä. Sunny Car Centerin konkurssipesä valitti päätöksestä Turun hovioikeuteen, joka kumosi käräjäoikeuden päätöksen ja siirsi asian käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Hovioikeus ei siis ottanut kantaa itse rahasumman kohtaloon, vaan vain siihen, missä asia pitäisi käsitellä.

Päätöksestä ei ole haettu valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, joten hovioikeuden päätös sai eilen lainvoiman.

Vanha sijoitussumma kaiveltavana

Hämeenlinnan kaupungin omistama yhtiö Kantolan Kiinteistöt sijoitti Sunny Car Centeriin 320 000 euroa aikomuksenaan ostaa yhtiön osakkeita. Autokauppayhtiö palautti rahat kiinteistösijoitusyhtiölle, kun kauppoja ei syntynyt.

Vaikka varsinaista osakekauppaa ei syntynytkään, katsoo konkurssipesän julkisselvittäjä Jorma Tuomaala, että rahat olivat osa Sunny Car Centerin ja siten nykyisen konkurssipesän varoja.

Kantolan Kiinteistöt Oy on sulautettu Linnan Kiinteistökehitykseen, joka on ollut vastaajana jutussa. Kiinteistökehitysyhtiön lisäksi asiassa ovat vastaajina myös autokauppayhtiön entiset johtohenkilöt eli hallituksen puheenjohtaja Markku Ritaluoma, hallituksen jäsen Iisakki Kiemunki ja hallituksen kolmas jäsen.

Lue seuraavaksi