Lisäbudjetti tuomassa ilonaiheen Lounais-Suomeen: Eurajoen risteys kasitiellä viimein remonttiin

Valtatie kahdeksan perusparannusta jatketaan hallituksen esittämällä 27 miljoonan euron määrärahalla Eurajoella.

Eurajoki
Eurajoen risteysalue kasitiellä. Eurajoki. Kasitie.
Eurajoen risteysalue kasitiellä uusitaan.Karri Laihonen / Yle

Valtatie kahdeksan perusparannus jatkuu Eurajoen risteyksen uusimisella. Hallitus osoittaa lisäbudjettiehdotuksessaan rahaa satakuntalaisten pitkään toivomaan risteysremonttiin.

Eteläisestä Satakunnasta eli Eurasta ja Raumalta kotoisin olevat kansanedustajat Eeva Kalli (kesk.) ja Kristiina Salonen (sd.) kuvaavat risteyksen perusparannusta erittäin tärkeäksi asiaksi Satakunnan asukkaiden ja elinkeinoelämän kannalta. Valtion osuus on heidän mukaansa yli 27 miljoonaa euroa.

Valtion lisäksi Eurajoen kunnan odotetaan osallistuvan perusparannukseen omalla osuudellaan.

– Paikalla sattuu valitettavan paljon liikenneonnettomuuksia. Perusparannus vähentää kolareita. Myös nopeuksia risteysalueella pystytään nostamaan, Kalli sanoo.

Koronakriisi tuo elvytystoimia

Lisätalousarvio liittyy koronan aiheuttamaan talouskriisiin. Valtio elvyttää koronarajoitusten runtelemaa ja taantumaan painuvaa taloutta velkarahalla.

Kasitien kunnostaminen on ollut Satakunnassa ikuisuushanke. Kalli kuvailee, että nyt tulevan rahan eteen on tehty töitä "kainalot märkinä". Salonen arvioi, että tällä kertaa satakuntalainen edunvalvonta on onnistunut erinomaisesti.

– Kasitie on ollut minun kansanedustaja-aikanani listalla aina. Voimme olla Satakunnassa nyt tyytyväisiä, vaikka kasitien kunnostamisessa riittää vielä tämän jälkeenkin työtä, Salonen sanoo.

Kansanedustajien mukaan rakennustyö alkaa ensi vuoden keväällä ja jatkuu todennäköisesti vuoteen 2022.

Maakunnalle tärkeä raha

Myös muut hallituspuolueiden satakuntalaiset kansanedustajat eli Krista Kiuru (sd.), Jari Myllykoski (vas.) ja Heidi Viljanen (sd.) kiittelevät ratkaisua. Hallituspuolueita edustava viisikko toteaa yhteistiedotteessaan, että raha on Satakunnan kannalta elintärkeä.

Oppositiosta raumalaiskansanedustaja Matias Marttinen (kok.) on myös kiitellyt ratkaisua.

Samaten Varsinais-Suomen liitto on pitänyt (siirryt toiseen palveluun) Satakuntaliiton ja alueen kauppakamarien ohella kasitien remonttia esillä.

Valtion lisätalousarviopaketti on suuruudeltaan kokonaisuudessaan 5,5 miljardia euroa. Liikenneinvestointien osuus tästä on 450 miljoonaa euroa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus