Eksoten valtuuston puheenjohtajat vaativat korjausta vuoden 2019 arviointikertomukseen

Vapaamuotoinen keskustelu on arviointikertomuksessa muuttunut hallituksen puheenjohtajan toiminnan arvioimiseksi, mikä ei puheenjohtajiston mukaan pidä paikkaansa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
K-Sairaala
Emma Pietarila / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten valtuuston puheenjohtajat vaativat oikaisua Eksoten viime vuoden arviointikertomukseen.

Vuoden 2019 arviontikertomukseen on kirjattu, että Eksoten silloisen hallituksen puheenjohtajan toiminnan arvioimisesta käytiin keskustelu, jolla oli valtuuston puheenjohtajiston hyväksyntä.

Kirjaus ei korjausvaatimuksen allekirjoittajien mukaan pidä paikkaansa, vaan kyseessä oli vapaamuotoinen keskustelu, josta ei laadittu pöytäkirjaa eikä muistiota.

Korjausvaatimuksessa muistutetaan, ettei valtuuston puheenjohtajistolla ole kuntalain eikä hallinnon mukaista valtuuston antamaa lupaa tai toimeksiantoa ohjeistaa arviointipäällikköä tutkimaan silloisen hallituksen puheenjohtajan toimintaa.

Pyyhkeitä saa myös Eksoten arviointipäällikkö, joka korjausvaatimuksen mukaan on esitellyt asian tarkastuslautakunnalle väärin perustein ja vääristänyt samalla totuutta.

Korjausvaatimuksen ovat allekirjoittaneet Eksoten valtuuston puheenjohtaja Taina Lonka (kesk.), valtuuston 1. varapuheenjohtaja Irma Hujanen (kok.) ja valtuuston 2. varapuheenjohtaja Arto Siitonen (sd.).

Eksoten hallitus käsittelee korjausvaatimusta kesäkuun 3. päivän kokouksessaan.