1. yle.fi
  2. Uutiset

Torstaina voi bongata hävittäjiä Suomen taivaalla – lippujuhlan vaihtoehtoisessa ohjelmassa myös presidentin lipunnosto ja huippuartistien konsertti

Ilmavoimien Hornetit jylisevät Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä lukuisten kaupunkien yllä.

puolustusvoimain lippujuhlapäivä
Neljä Hornet-hävittäjää lentää muodostelmassa
Ilmavoimilla on kaikkiaan 62 Hornet-hävittäjää. Niistä jopa 32 osallistuu torstain ylilentoihin.Henrik Elo / Ilmavoimat

Puolustusvoimat viettää lippujuhlan päiväänsä torstaina koronavirustilanteen takia perinteistä poikkeavalla tavalla. Ohjelmassa on muun muassa runsaasti lentotoimintaa eri puolella Suomea.

Ilmavoimat on suunnitellut ylilentoja lukuisten kaupunkien ylle torstaiaamupäiväksi. Ylen tietojen mukaan Horneteja on samaan aikaan liikkeellä jopa 32 kappaletta eli hieman runsaat puolet Suomen koko päälentokalustosta. Lennoilla on säävaraus.

Helsingissä Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks toteuttaa lisäksi aamupäivällä taitolentoesityksen neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella. Esitystä voi seurata suorana Yle Areenassa kello 9:n jälkeen.

Vaikka Raaseporiin suunniteltu valtakunnallinen lippujuhlan päivän paraati jouduttiin koronarajoitusten takia perumaan, vaihtoehtoisena ohjelmanumerona voi seurata myös mm. Puolustusvoimien ylipäällikön, tasavallan presidentin Sauli Niinistön suorittamaa lipunnostoa Mäntyniemessä. Yle lähettää lipunnoston suorana aamukahdeksalta Yle Areenassa.

Kello 11:ltä Yle Areenassa, TV1:ssä ja Radio Suomessa välitetään suorana Puolustusvoimain lippujuhlan päivän konsertti, jossa Laivaston soittokunta esiintyy solisteinaan Pete Parkkonen, Suvi Teräsniska ja Arttu Wiskari. Tunnin kestävän viihteellisen konsertin juontaa Riku Rantala. Konserttipaikalla Turussa ei ole yleisöä.

Lue seuraavaksi