Uutta tietoa Espoon räjähdyksistä: Asunnon oveen asetetut räjähteet oli suunnattu poliiseille, epäilee KRP

Kaksi poliisia loukkaantui räjähdyksessä Espoon Mäkkylässä runsas viikko sitten.

räjähdykset
Poliisin sulkunauhaa kerrostalon alaovessa Espoon Mäkkylässä tiistaina 26. toukokuuta.
Kaksi poliisia loukkaantui räjähdyksessä Espoon Mäkkylässä reilu viikko sitten.Mikko Stig / Lehtikuva

Espoon Mäkkylän räjähteiden epäillään olleen suunnattu poliiseja kohtaan, tiedottaa tapausta tutkiva keskusrikospoliisi.

Mäkkylässä kaksi poliisia loukkaantui runsas viikko sitten lievästi räjähdyksessä, kun he olivat menossa tehtävälle Ruutikellarintiellä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon.

Kun poliisit olivat avaamassa asunnon ulko-ovea, siihen kytketty räjähdepanos räjähti, rikkoi oven ja aiheutti poliiseille ja kiinteistöyhtiön huoltomiehelle lieviä vammoja, KRP kertoo.

Asunnossa asunut nelikymppinen mies oli kuollut jo ennen poliisin saapumista paikalle. Tapausta tutkitaan murhan yrityksinä.

– Poliisi tekee asiassa vielä kuulusteluja ja teknistä tutkintaa muun muassa räjähdepanoksen ja -mekanismin osalta. Murhan yrityksistä epäillyllä miehellä ei ollut rikostaustaa, eikä teon motiivista ole tietoa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Yle on kertonut aiemmin, että asunnosta löytyneellä miehellä oli talousvaikeuksia ja esimerkiksi vuokrat oli maksamatta usealta kuukaudelta.

Aiheesta aiemmin:

Kuka soitti poliisit Espoon räjähdysasuntoon? Poliisi ei kommentoi, taloyhtiön puheenjohtaja: "Ei tietoa, että kukaan naapuri olisi hälyttänyt"

Poliisia odotti oviaukossa ansa, mutta miksi? Tämä kaikki Espoon poikkeuksellisesta räjähdeoperaatiosta nyt tiedetään

Poliisi tutkii Espoon Mäkkylän räjähdystä kahtena murhan yrityksenä – Poliisipartion avatessa asunnon oven oviaukossa laukesi räjähde

Espoossa räjähdys poliisioperaation yhteydessä, asunnosta löytyi yksi kuollut, kaksi poliisia loukkaantui