Mies kuristettiin naapurin asunnossa Vantaan Koivukylässä – 23-vuotiaalle miehelle 10 vuotta vankeutta taposta

40-vuotiasta miestä oli pahoinpidelty ensin julmasti kahden miehen voimin, ja lopulta hänet oli kuristettu kuoliaaksi.

henkirikokset
En stor byggnad med stora glasfönster.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomiot kolmelle miehelle Vantaan Koivukylässä tapahtuneeseen henkirikokseen liittyen.Yle / Mira Bäck

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona vuonna 1996 syntyneen Prusha Abdullahin tammikuussa Vantaan Koivukylässä tapahtuneesta taposta vankeuteen 10 vuodeksi ja 11 kuukaudeksi. Rautkalliontiellä tapahtuneen henkirikoksen uhrina kuoli 40-vuotias mies.

Tekoon osallistui myös vuonna 1994 syntynyt mies, joka tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta viiden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Myös uhrin kanssa samassa talossa asuva, vuonna 1963 syntynyt mies sai tuomion. Hänet tuomittiin törkeästä rikoksen ilmoittamatta jättämisestä 56 päiväksi vankeuteen. Vankeusrangaistus katsottiin kuitenkin jo suoritetuksi rikostutkinnan aikaisen vangitsemisen aikana.

Uhri vietiin kotoaan naapurin asuntoon

Henkirikos tapahtui vuonna 1963 syntyneen miehen asunnossa. Syyttäjän mukaan kaikki kolme miestä olivat menneet yhdessä 40-vuotiaan miehen kotiovelle. Kun uhriksi päätynyt mies avasi oven, vuosina 1996 ja 1994 syntyneet miehet kävivät häneen käsiksi ja veivät hänet samassa kerrostalossa asuvan naapurin asuntoon.

Molemmat miehet olivat pahoinpidelleet uhria raa'asti. Väkivalta oli voimakasta, pitkäkestoista ja se raaistui teon edetessä. Uhri oli puolustuskyvytön. Hänellä oli pitkäaikainen sairaus.

Lopulta vuonna 1996 syntynyt mies oli kuristanut uhrin kuoliaaksi. Uhrin naapuri, vuonna 1963 syntynyt mies oli ollut mukana, kun uhri oli siirretty hänen asuntoonsa. Pahoinpitelyn muututtua raaempaan suuntaan naapuri oli poistunut paikalta.

Henkirikos paljastui, kun poliisi teki kotietsinnän asuntoon toiseen rikosasiaan liittyen. Uhri oli ehtinyt olla kateissa viisi päivää. Uhrin naapuri on pääepäiltynä laajassa, huumeiden levittämiseen liittyvässä rikoskokonaisuudessa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lisää aiheesta:

Vantaan Koivukylän henkirikoksesta epäiltyä miestä epäillään myös huumausainerikoksista – myi ja hankki huumeita 70 000 eurolla

Syyttäjä Vantaan Koivukylän taposta: Naapuri saapui uhrin ovelle mukanaan kaksi tappajaa

Kolme miestä vangittuna Vantaan Koivukylän tammikuisesta henkirikoksesta