Ravintoloiden varhainen sulkemisaika voi lisätä häiriötä kaduilla ja kodeissa – taloyhtiöissä pelätään järjestyshäiriöitä

Alkuviikko on ollut poliisille Lounais-Suomessa todella vilkas ja myös viikonlopusta odotetaan työntäyteistä.

Lounais-Suomi
Oluttuoppeja terassin pöydällä.
Ravintoloiden on lopetettava anniskelu jo kello 22 ja ovet täytyy laittaa säppiin kello 23.Kimmo Hiltunen / Yle

Ravintoloiden avautumisen ja aikaisten sulkemisaikojen pelätään lisäävän häiriötä kodeissa. Osittain näin on jo käynyt, sillä poliisin yöt ovat olleet alkuviikosta merkittävästi tavallisia arki-iltoja vilkkaampia.

Lounais-Suomen poliisin valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist kertoo, että järjestyshäiriöitä ja ongelmia on ollut sekä julkisilla paikoilla että kodeissa.

– Ensin jäädään pyörimään kadulle, vähän tapellaan ja rikotaan paikkoja, jos näin voi sanoa. Sitten valitettavasti levottomuus siirtyy koteihin, ja nähdään kotihälytysten määrän nousu puolenyön jälkeen ja pikkutunneilla.

Sundqvist kertoo, että varsinkin maanantai oli hyvin kiireinen, todella vilkkaaseen viikonloppyöhön verrattavissa oleva yö. Myös tulevasta viikonlopusta odotetaan vilkasta ja poliisi on siihen varautunut.

– Toivon, että tämä on alkuvaiheen alkuhuuma ja se tasoittuu pikkuhiljaa.

Naapurisopu koetuksella?

Ravintoloiden aikainen sulkeminen huolettaa myös taloyhtiöissä. Kolmen taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva ja Varsinais-Suomen Kiinteistöliiton hallituksessa istuva Mika Artesola epäilee, että naapurisopu voi olla koetuksella.

– Pienet ja hillitytkin jatkot hiljaisuuden aikaan saattavat häiritä naapureita.

Vielä korviin ei ole kantautunut suurempia huolia, mutta asiaa on keskusteluissa ennakoitu.

Artesola nostaa esille ravintoloiden aukioloaikojen taannoisen pitenemisen. Sen jälkeen taloyhtiöissä pikkutunneilla tehdyt valitukset vähenivät huomattavasti.

Artesola muistuttaakin kaikkia järjestyssäännöistä.

– Ei ole ollenkaan paha asia juhlistaa aurinkoisen kesän alkua ja sitä, että elämä on menossa parempaan suuntaan, mutta muistettaisiin naapurit.