Kadonneen Madeleine McCannin tapauksessa uusi käänne – Saksan poliisi kertoi uudesta epäillystä

Poliisi pyytää tietoja 43-vuotiaasta saksalaisesta miehestä, joka oleskeli samaan aikaan alueella, jossa McCann katosi.

Madeleine McCannin katoamistapaus
Volkswagen T3 Westfalia asuntoauto, jossa Madeleine McCannin katoamisesta epäilty mies asui Praia de Luzin alueella 2007.
Saksan ja Britannian poliisit jakoivat kuvan Volkswagen T3 Westfalia asuntoautosta, jossa Madeleine McCannin katoamisesta epäilty mies asui Praia de Luzin alueella 2007.AFP

Britannian ja Saksan poliisit kertoivat keskiviikkona, että Portugalissa vuonna 2007 kadonneen brittiläisen Madeleine McCannin tapauksessa on epäiltynä uusi henkilö.

Saksan poliisin pyytää tietoja 43-vuotiaasta saksalaisesta miehestä, joka oli ollut alueella, jossa McCann nähtiin viimeisen kerran ennen katoamistaan. Saksan poliisin mukaan epäilty on saattanut tappaa tytön.

Saksalaismies on asunut Portugalin Algarvessa matkailuautossaan vuosina 1995–2007. Tällä hetkellä mies on vankilassa Saksassa.

Myös Britannian poliisi haluaa keskustella kaikkien niiden kanssa, joilla on mitä tahansa tietoa saksalaismiehestä tai hänen matkailuautonsa tai urheiluautonsa liikkeistä alueella katoamisen aikoihin.

Lisäksi Britannian poliisi pyytää tietoja kahdesta portugalilaisesta puhelinnumerosta, joista toisen tiedetään olleen epäillyn käytössä. Epäilty oli puhunut Madeleinen katoamisen iltana 30 minuutin puhelun toiseen puhelinnumeroon Praia de Luzin -lomakeskuksen alueella.

3-vuotias McCann katosi makuuhuoneestaan perheensä lomamatkalla Algarvessa. Tytön vanhemmat olivat syömässä ystäviensä kanssa heidän loma-asuntonsa läheisessä ravintolassa ja havaitsivat tytön kadonneen palattuaan takaisin asunnolle.

Tapaus sai heti runsaasti huomiota, mutta McCannin kohtalo on yhä mysteeri laajoista kansainvälisistä etsinnöistä huolimatta.

Britannian poliisi kuvailee uuden tiedon tekevän merkittävän käänteen tapauksen tutkinnassa.

Aiheesta lisää:

Vuosikymmen kadoksissa – Madeleine McCannin vanhemmat uskovat yhä tyttärensä löytyvän(30.4.2017)

Poliisi ei löytänyt uusia todisteita Madeleine McCannin etsinnöissä(12.6.2014)

Brittilehti: Naton vakoilulentokone saattaa auttaa Madeleine McCannin katoamismysteerin ratkaisemisessa(16.12.2013)

Lähteet: Reuters, Associated Press, STT, AFP