1. yle.fi
  2. Uutiset

Toiminta Vierumäen urheiluopistolla saa vauhtia kahdesta uudesta yhtiöstä

Urheilu-, liikunta- ja koulutuskeskuksen palvelujen tuottaminen on järjestetty uudella tavalla.

Vierumäki
Nuoret harjoittelevat Suomen urheiluopistolla Vierumäellä
Toiminta Vierumäen urheiluopistolla Heinolassa käynnistyi koronatauon jälkeen kesäkuun alussa.Petri Niemi/Yle

Toiminta Vierumäen urheiluopistolla Heinolassa saa taakseen kaksi uutta yhtiötä. Vierumäki Sports Oy vastaa jatkossa keskuksen palvelujen myymisestä ja markkinoinnista sekä asiakaspalvelusta. Kiinteistöjen omistus ja hallinnointi taas keskitetään uudelle Kiinteistö Oy Vierumäen Kuminalle ja Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiölle.

Yhtiöiden mukaan uusi yhtiörakenne luo Vierumäelle paremmat mahdollisuudet harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa ja keskittyä ydintoimintoihin. Niitä ovat koulutus-, liikunta- ja urheilupalvelut.

– Tarkoitus on, että uudella yritysrakenteella toimimme kevyemmällä taseella ja pienemmällä riskillä, Vierumäen toimitusjohtaja Peter Gabrielsson sanoo.

Osa Vierumäki Sports Oy:n liiketoiminnan tuotosta tullaan palauttamaan osinkoina lajiliitoille, jotka ovat sitoutuneet strategisiksi kumppaneiksi.

Yhtiöt hylkäävät hotellin, uusi ravintola suunnitteilla

Vierumäen palvelut avautuivat jälleen kesäkuun 1. päivänä, kun koronarajoituksia höllennettiin. Aiemmin keväällä Vierumäki-yhtiöihin kuuluva Vierumäki Country Club Oy hakeutui konkurssiin. Yhtiö pyöritti hotelli- ja ravintolatoimintaa. Jäljelle jäivät Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö ja Vierumäen Infra Oy.

Nyt majoitusta tarjotaan Vierumäen vanhemmissa majoitusrakennuksissa. Hotellia urheiluopisto ei enää ryhdy pyörittämään, ja vanhempia majoitustiloja tullaan saneeraamaan paremmiksi. Kun hotelli lasketaan pois, opiston alueelle jää kaksi kolmasosaa majoituskapasiteetista eli noin 150 huonetta. Harkinnassa on myös rakentaa myöhemmin lisää majoitustiloja, jos kysyntää on.

– Vanhoja tiloja tullaan korjaamaan merkittävästi parempilaatuisiksi, Gabrielsson toteaa.

Ravintolapalveluiden tarjoamisesta tehdään parhaillaan suunnitelmia. Vierumäen toimitusjohtaja Peter Gabrielsson kertoo, että tarkoitus on rakentaa opiston alueelle uusi ravintola, mahdollisesti vielä tämän vuoden aikana. Gabrielssonin mukaan rahoitus ei tule olemaan ongelma.

– Pääomistajamme on sitoutunut toimintaamme, hän painottaa.

Nykyisen hotellikiinteistön omistaja on aiemmin kertonut etsivänsä uutta hotellioperaattoria ja ravintolatoimijoita.

Lue seuraavaksi