1. yle.fi
  2. Uutiset

Lehto Group suunnittelee suurkattoelementtien tuotannon siirtämistä Humppilasta Hartolaan

Suunnitelman vuoksi Humppilan tehtaalla on käynnistetty koko tehtaan henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut.

Humppila
Taloelementin kokoamista Hartolassa Pyhännän Rakennustuotteen tehtaalla.
Lehto Groupilla on tehdastuotantoa Humppilan ja Hartolan lisäksi Oulaisissa, Luohualla ja Iissä. Kuva Hartolan talotehtaalta.Heikki Kiseleff / Yle

Rakennus- ja kiinteistöalan konserni Lehto Groupin tytäryhtiö Lehto Components Oy suunnittelee Humppilan kattoelementtitehtaan tuotannon siirtämistä Hartolan tehtaalle.

Siksi Humppilan tehtaalla käynnistetään yt-neuvottelut. Lehto Groupin teollisen tuotannon johtaja Jukka Haapalainen kertoo, että yt-neuvottelut koskevat kaikkia Humppilan tehtaan työntekijöitä. Yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että yt-neuvottelut voivat johtaa enintään 17 työntekijän irtisanomiseen.

Lehto Group tiedottaa, että ensisijainen tarkoitus on työllistää Humppilan tehtaan henkilöstöä yhtiön muihin työtehtäviin, jos Humppilan tuotanto päätetään yt-neuvottelujen jälkeen lakkauttaa.

Haapalainen korostaa, että kyseessä on vasta selvitystyö.

– Rakennusalan toimintaympäristö on muuttunut rajusti, minkä lisäksi koronaepidemialla on ollut vaikutuksia toimialaan. Siksi joudumme tarkastelemaan eri vaihtoehtoja.

Yt-neuvottelujen tarkempaa aikataulua ja etenemistä Haapalainen ei tässä vaiheessa osannut arvioida.

Lehto Components Oy valmistaa Humppilassa suurkattoelementtejä muun muassa uusiin kauppakeskuksiin. Lehto Components Oy:n liikevaihto oli viime vuonna noin 50 miljoonaa euroa. Lehto Group osti Hartolan talotehtaan keväällä 2018.

Lue seuraavaksi