1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopion Lippumäen liikunta-alueen uudessa ylipainehallissa laukesi torstaiyönä hälytys, jota ei saatu kytkettyä pois useaan tuntiin

Ympäristöön kaikuneen hälytyksen syynä oli vikavirtasuojan laukeaminen.

Kuopio
Jalkapallon harrastajia Kuopion Lippumäen uudessa ylipainehallissa.
Lippumäen uusi ylipainehalli sisältä. Arkistokuva.Antti Karhunen / Yle

Lippumäen uuden kuplahallin hälytysjärjestelmässä ilmeni torstaina aamuyöllä häiriö, jonka seurauksena hallin turvakuulutukset kaikuivat lähiympäristöön läpi yön.

Lähistöllä asuvat kertovat, että puolenyön jälkeen hallilta alkoi kuulua nousevaa ja laskevaa hälytysääntä sekä sen jälkeen kuulutus, jossa todettiin että hälytyksen syytä tutkitaan ja että matkapuhelimen käyttöä pitää välttää. Kuulutukset kuuluivat läheiselle asuinalueelle ja ne jatkuivat asukkaiden havaintojen mukaan ainakin aamuviiteen saakka.

Hallin huollosta vastaavan Servican mukaan hälytyksen syynä oli vikavirtasuojan laukeaminen. Järjestelmä hälytti ilmanpaineen laskusta, mutta varsinainen syy oli vikavirtasuoja eikä ilmanpaine.

Servicasta kerrotaan, että vartijat kävivät yöllä paikalla tarkastamassa tilanteen. Yöllä ei kuitenkaan löytynyt sellaista henkilöä, joka olisi saanut hälytyksen kytkettyä pois.

Lue seuraavaksi