Kahta poliisia ammuttiin ja yhtä puukotettiin New Yorkissa, poliisi ampui hyökkääjää useita kertoja

Kolme poliisia ja veitsimies on viety sairaalaan.

New York
Poliiseja mielenosoituksessa Manhattanilla 3. kesäkuuta.
Poliiseja mielenosoituksessa Manhattanilla 3. kesäkuuta.Spencer Platt / AFP

New Yorkissa kolme poliisia haavoittui keskiviikkoiltana, kun he olivat partioimassa estääkseen mellakointiin liittyvää ryöstelyä.

Poliisikomentaja Dermot Shean mukaan tilanne sai alkunsa hieman ennen puoltayötä, kun veitsellä aseistautunut mies puukotti yllättäen yhtä poliisia niskaan Brooklynin kaupunginosassa.

Levottomuuksien takia asetettu ulkonaliikkumiskielto oli astunut voimaan kello 20.

– Kyseessä näyttää olleen täysin pelkurimainen, halveksuttava ja provosoimaton hyökkäys puolustuskyvytöntä poliisia vastaan, Shea sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Kauempana olleet kaksi poliisia kuulivat paikalta laukauksia ja juoksivat apuun. Shean mukaan puukottajalla oli haavoittuneen poliisin ase hallussaan.

Paikalle saapuneet poliisit saivat tilanteesta seuranneessa kahakassa ampumavammat käsiinsä. Shea ei kertonut, kuinka heitä ammuttiin.

Poliisit ampuivat hyökkääjää useita kertoja. Kaikki kolme poliisia ja hyökkääjä vietiin sairaalaan. Poliisien tilan kerrotaan olevan vakaa ja hyökkääjän kriittinen.

Hyökkäys tapahtui samaan aikaan, kun New Yorkissa oli käynnissä suuria mielenosoituksia, joiden yhteydessä ilmeni myös mellakointia. Se ei ole toistaiseksi tiedossa, liittyikö puukkohyökkäys mellakoihin.

Protestoijat osoittivat mieltään Minneapolisissa poliisin hallussa kuolleen afroamerikkalaisen George Floydin puolesta. Floydin taposta epäillään entistä poliisia Derek Chauvinia, joka on pidätetty.

Minnesotan osavaltion syyttäjäviranomainen on nostanut Chauvinia vastaan syytteen toisen asteen murhasta.

Lisää aiheesta:

Minnesotan syyttäjä korottaa Chauvinin syytteen toisen asteen murhasyytteeksi – lisäksi kolmelle poliisille syytteet avunannosta

USA:ssa mustat joutuvat poliisin pysäyttämiksi paljon useammin kuin valkoiset – Nämä seitsemän tilastoa kertovat syvästä epäluulosta

Lähteet: AP, Reuters