Tulva on iskenyt Inarin kirkonkylälle – Jäniskosken riippusilta on käyttökiellossa

Juutua virtaa nyt erittäin voimakkaasti Inarin kirkonkylällä.

tulvat
Juutuajoen tulva on levinnyt Haapaniemen eli Supenjargân metsään Inarissa.
Alku viikolla Juutuajoen tulva oli levinnyt Haapaniemen eli Supenjargân metsään Inarissa.Linnea Rasmus / Yle

Tulva on saavuttanut Inarin kirkokylän. Metsähallituksen mukaan Juutua virtaa nyt erittäin voimakkaasti Inarin kirkonkylällä, mikä on aiheuttanut vaaraa Jäniskosken riippusillalle.

Silta onkin nyt ehdottomassa käyttökiellossa eli sinne ei voi mennä. Se tarkoittaa myös sitä, että Juutuan luontopolkua ei voi kiertää ympyräreittinä.

Metsähallitus kehottaa luonnossa liikkujia muutenkin olemaan nyt erittäin varovaisia Pohjois-Lapissa, koska vesistöissä on paljon vettä.

– Jokien ja purojen ylittäminen on vaarallista ja useimmiten myös mahdotonta, kirjoitetaan metsähallituksen tiedotteessa.

Erittäin runsaslumisen talven jälkeen kevättulvat ovat korkealla nopeasti sulaneiden lumien vuoksi.

– Lunta on vielä tuntureilla, mutta nekin sulavat vauhdilla, ja nostavat veden pintaa. Tulvan korkeuteen voivat vaikuttaa myös muutama päivä sitten alkaneet vesisateet, metsähallituksesta arvellaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).