Hyppää sisältöön

Porin panttivankijutun esitutkinta valmis – kahta miestä Tampereen seudulta epäillään törkeistä rikoksista

Rikokset ovat tapahtuneet helmi-maaliskuun vaihteessa. Miesten epäillään muun muassa ottaneen porilaisen miehen panttivangiksi.

Poliisin mukaan tutkittavana on ollut hyvin poikkeuksellinen rikoskokonaisuus. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Porissa panttivangin ottamista ja muita vakavia rikoksia käsittävän jutun esitutkinnan.

Asia on siirtynyt syyttäjälle. Syyte on nostettava 16. kesäkuuta mennessä.

Teot ovat pääosin tapahtuneet Tampereella helmi-maaliskuun vaihteessa.

Asianomistajana teoissa on panttivangiksi Porissa otettu porilainen mies. Rikoksesta epäiltyinä on kaksi Tampereen seudulta olevaa miestä.

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi 27- ja 24-vuotiaat miehet Porissa maaliskuun alussa esitutkinnan aikana. Miehet ovat edelleen vangittuina.

– Kyseessä on hyvin poikkeuksellinen tapaus. Varsinkin panttivangin ottaminen on erittäin harvinainen rikosnimike, luonnehti rikoskomisario Erik Salonsaari tekoja, kun poliisi kertoi miesten vangitsemisesta.

Panttivangin ottamisen lisäksi tutkinnan kohteena on ollut muun muassa törkeää kiristystä, törkeää vapaudenriistoa ja törkeää pahoinpitelyä koskevat rikosepäilyt.

Pelkästään panttivangin ottamisesta maksimirangaistus on kymmenen vuotta vankeutta.