1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaalinen media

Twitter poisti käytöstä Trumpin videon tekijänoikeusvalituksen takia – video on kunnianosoitus poliisiväkivallan seurauksena kuolleelle George Floydille

Yhdysvaltain presidentin ja Twitterin kiista jatkuu. Donald Trumpin kampanja syyttää Twitteriä sensuurista.

sosiaalinen media
Dinald Trump istuu työpöydän ääressä.
Presidentti Donald Trump arvosteli sosiaalista mediaa Valkoisessa talossa 28. toukokuuta 2020.Doug Mills / EPA

Yhdysvalloissa sosiaalisen median palvelu Twitter on poistanut käytöstä presidentti Donald Trumpin kampanjan jakaman videon, joka on kunnianosoitus Minneapolisissa poliisiväkivallan seurauksena kuolleelle George Floydille.

Trumpin kampanja syyttää Twitteriä ja sen toimitusjohtajaa Jack Dorseyta sensuurista.

Video sisältää kokoelman valokuvia ja videoleikkeitä mielenosoitusmarsseista ja mellakoista, jotka tapahtuivat Floydin kuoleman jälkeen. Kuvien taustalla kuuluu musiikkia ja Trumpin puhetta, jossa hän käsittelee mielenosoituksia sekä tuomitsee mellakoinnin.

Twitterin mukaan video poistettiin käytöstä tekijänoikeusvalituksen takia.

– Vastaamme tekijänoikeuksien haltijoiden tai heidän edustajiensa lähettämiin aiheellisiin valituksiin, Twitterin edustaja sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Youtube ei ole poistanut videota

Kolmen minuutin ja 45 sekunnin pituinen video on ladattu Trumpin kanavalle videopalvelu Youtubeen, josta presidentin kampanja tviittasi sen 3. kesäkuuta. Video on edelleen katsottavissa YouTubessa (siirryt toiseen palveluun).

Youtuben omistava Google ei ole kommentoinut asiaa uutistoimisto Reutersille.

Trump ja Twitter ovat riitautuneet jo aiemmin, koska Twitter oli lisännyt Trumpin eräisiin tviitteihin merkinnän, jossa viestien faktasisältöjen kerrotaan olevan perättömiä.

Lisäksi Twitter oli luokitellut Trumpin julkaiseman tviitin Minneapolisin mielenosoituksista väkivaltaa ihannoivaksi.. Twitterin henkilöhaku puolestaan näyttää kärkituloksena presidentti Trumpin, jos käyttää hakusanaa “racist” eli “rasisti”.

Trump on uhannut sosiaalista mediaa voimakkaalla sääntelyllä ja jopa sulkemisella. Presidentti perusteli uhkaustaan sillä, että sosiaaliset mediat pyrkivät vaientamaan konservatiivien äänet kokonaan.

Lisää aiheesta:

Snapchat ei enää suosittele Trumpin julkaisuja, Twitterissä hakusanalla “rasisti” saa kärkitulokseksi Trumpin tilin

Facebookin työntekijät suuttuivat työnantajansa haluttomuuteen puuttua Trumpin kirjoituksiin: sadat jättivät työnteon tänään väliin

3 kysymystä ja vastausta Trumpin ja some-yhtiöiden kiistasta – tutkija: Some yksi pelikenttä, jolla käydään taistelua viestintävallasta

Viestintäoikeuden asiantuntija pitää Trumpin ja sosiaalisen median kiistaa erittäin poikkeuksellisena

Trump: Presidentin asetus sosiaalisen median yhtiöistä vie niiden vastuusuojan – asiantuntijat eri mieltä

Trump uhkaa jopa sulkea sosiaalisen median – Twitter puuttui aiemmin hänen viesteihinsä perättöminä

Lue seuraavaksi