1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen Tesoman lähijunaseisake käyttöön todennäkoisesti vuoden 2021 loppupuolella

Heinäkuusta lähtien päästäneen valitsemaan urakoitsijaa, sen jälkeen on edessä vielä monta vaihetta. Suurin yksittäinen työ valmistuu kuitenkin etukäteen.

Tampere
Tampereen Tesomalla uusi kevytliikenteen alikulkusilta on valettu rautatien vieressä ja työnnetään liikennekatkon aikana paikalleen.
Uusi alikulkusilta on valettu sijoituspaikkansa vieressä. Yle / Jouni Tanninen

Tampereen Tesomalle odoteltu uusi junaseisake saadaan näillä näkymillä käyttöön vuoden 2021 lopulla.

Kun eduskunta on lyönyt lukkoon lisäbudjetin, väylävirasto saanee rakentamisrahat käyttöön heinäkuun alussa.

Sen jälkeen pitää valita urakoitsija hoitamaan itse rakennustyö. Valmistumisen jälkeen tarvitaan turvatarkastukset ja käyttöönottoluvat sekä VR:n liikennepäätökset. Yhteensä näihin kulunee toista vuotta.

Tesoman vanha alikulku vaihtuu pian uuteen, joka on muutaman kymmenen metrin päässä.
Vanha alikulku on muutaman kymmenen metrin päässä uudesta. Se aiotaan sulkea jo ennen uuden valmistumista.Yle / Jouni Tanninen

Suurin yksittäinen työ eli uuden kevyen liikenteen alikulun rakentaminen on kuitenkin jo pitkällä. Uusi vieressä valettu alikulkusilta työnnetään paikalleen juhannuksen liikennetauon aikana. Jo 12. kesäkuuta on määrä sulkea vanha kävely- ja pyöräily-yhteys.

Tampereella on tiedossa muitakin junasiltojen vaihtoja juhannuksen liikennetauon aikana. Tampereen Viinikan risteyksen lähellä tunkataan paikalleen jo valmiina odottava silta. Samoin Järvensivun koulun kohdalle tulee uusi alikulku.

Lue seuraavaksi