Kainuussa ei ole enää yhtään koronavirusta tartuttavaa potilasta – sairastuneille tai altistuneille määrätyt karanteenit ja eristykset on purettu

Kainuussa on todettu tähän mennessä 72 koronavirustartuntaa, joista viimeisin toukokuun puolivälissä.

koronavirus
Pandemiavastaanoton kyltti Kajaanissa.
Rauhoittuneesta tilanteesta huolimatta Kainuun sote kehottaa mahdollisten hengitystieoireiden ilmaantuessa hakeutumaan testiin.Elisa Kinnunen / Yle

Kainuussa ei ole tällä hetkellä tiedossa yhtään koronavirusta tartuttavaa potilasta. Tilanteen rauhoittumisen vuoksi kaikille koronavirukseen sairastuneille tai altistuneille määrätyt karanteenit ja eritykset on purettu.

– Kodeissa tai sairaaloissa ei ole yhtään sellaista henkilöä, jotka olisivat erityksissä koronatartunnan vuoksi, sanoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Kainuussa on todettu 72 koronavirustartuntaa, joista viimeisin todettiin toukokuun 14. päivä. Rajoitusten purkaminen ja lieventäminen korostavat entisestään yksilön vastuuta infektioturvallisuudesta.

– Tilanne on lähes normalisoitunut, mutta seuraamme mielenkiinnolla esimerkiksi Kainuuseen suuntautuvaa matkailua, Koukkari sanoo.

Kainuun sote kehottaa huolehtimaan edelleen hyvästä käsihygieniasta, välttämään fyysisiä kontakteja ja pitämään noin kahden metrin turvaetäisyyden. Lisäksi mahdollisten hengitystieoireiden ilmaantuessa on hakeuduttava testiin.

Pandemiavastaanotto siirtyy maanantaista 8. kesäkuuta alkaen muun päivystyksen yhteyteen. Drive-in-näytteenotto Kainuun keskussairaalan pihassa toimii edelleen. Aika testiin varataan soittamalla 116 117.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus