Hyppää sisältöön

Tampereella on viikonloppuna kaksi eri Black Lives Matter -tukimielenilmausta

Kummallakin mielenilmauksella on eri järjestäjät.

Helsingin Senaatintorilla oli 3. kesäkuuta tuhansia ihmisiä, jotka osallistuivat Black lives matter -mielenosoitukseen. Kuva: Silja Viitala / Yle

Tampereella on viikonloppuna kaksi eri Black Lives Matter -tukimielenosoitusta. Mielenilmaukset ovat lauantaina ja sunnuntaina iltapäivällä Keskustorilla

Tiedonantajan mukaan (siirryt toiseen palveluun)mielenosoituksilla on eri taustavoimat, mutta aihe on sama.

Lauantaina on George Floyd Solidarity Action And Memorial -mielenilmaus. Sunnuntaina puolestaan on Black Lives Matter -tukimielenosoitus.

Järjestäjät muistuttavat, että paikalla saa olla enintään 500 ihmistä koronariskin takia.

Ylen aluehallintovirastolta saman tulkinnan mukaan yli 50 hengen tapahtumia eli korkeintaan 500 hengen tapahtumia saa järjestää vain rajatuissa ulkotiloissa tai sisätiloissa. Esimerkiksi pelkkä tori ei ole viraston tulkinnan mukaan rajattu tila ja täten väkirajoitus olisi 50 henkeä. Asia selvisi Senaatintorin mielenilmauksen yhteydessä.

Yhdysvalloissa mielenosoittajat ovat vastustaneet poliisiväkivaltaa, rasismia ja mustaihoisten yhteiskunnassa kokemaa syrjintää. Tapahtumat käynnistyivät, kun mustaihoinen George Floyd kuoli valkoisen poliisin tukehduttamana pidätystilanteessa.

Tällä viikolla Helsingin Senaatintorilla järjestettiin mielenosoitus, johon osallistui poliisin arvion mukaan yli 3 000 henkilöä.

Poliisi kehotti järjestäjiä päättämään tapahtuman kohonneen koronavirustartuntariskin vuoksi. Poliisin mukaan järjestäjä kuulutti tämän jälkeen yleisölle mielenosoituksen päättyneen.

Lue lisää: