Katri Kulmuni ilmoittaa olevansa mukana keskustan puheenjohtajakisassa

Keskustan puoluekokous järjestetään syyskuussa Oulussa.

Katri Kulmunin seuraajan valinta siirtyi sunnuntailta myöhäisempään ajankohtaan. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Perjantaina valtiovarainministerin paikalta eronnut Katri Kulmuni kertoo Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että haluaa jatkaa keskustan puheenjohtajana myös syyskuun puoluekokouksen jälkeen.

– Jos Keskustan puoluekokousedustajat haluavat, että jatkan työtäni Keskustan puheenjohtajana yhteisten arvojemme ja Keskusta-aatteen pohjalta, niin olen käytettävissä myös Oulun puoluekokouksessa, Kulmuni kirjoittaa.

Kulmuni kirjoittaa, että jätettyään ministerin tehtävän hänellä on aikaa keskittyä järjestötyöhön. Kulmuni kertoo tekstissään muun muassa lähtevänsä maakuntakierrokselle heti, kun koronatilanne sen mahdollistaa.

Keskustan puoluekokous järjestetään syyskuussa Oulussa.

Kulmuni jätti valtiovarainministerin tehtävän perjantaina viestintävalmennuskohun päätteeksi, mutta jatkaa keskustan johdossa. Voit katsoa videon Kulmunin eroilmoituksestä tästä jutusta.

Ylen haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että Kulmunin eron taustalla olivat viestintäsotkun lisäksi keskustan huono kannatus ja tukala asema hallituksessa.

Keskustan kannatus on Ylen uusimmassa kannatusmittauksessa sukeltanut 10,7 prosenttiin.

Keskustan oli tarkoitus kokoontua valitsemaan uusi ministeriehdokas pika-aikataululla sunnuntaina iltapäivällä. Lauantaina puolue kuitenkin ilmoitti, että kokousta ei vielä sunnuntaina järjestetä.

Lue myös: