1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viro

Raju ampumavälikohtaus Virossa – kaksi kuoli ja kolme loukkaantui, kun mies avasi tulen kohti ohi ajavia ihmisiä

Ammuskelussa loukkaantuivat 3- ja 5-vuotiaat lapset. Poliisi on pidättänyt ampujan.

Viro
Kuvassa on näkymä Viron Lihulaan.
Ammuskelu tapahtui Lihulan kylässä, jonka suomalaiset tuntevat ennen kaikkea siellä sijaitsevasta Lihulan kartanosta. AOP

TallinnaLänsivirolaisessa Lihulan kylässä sattui lauantai-iltana ampumavälikohtaus, joka vaati viisi uhria. Kaksi uhreista on kuollut ja kolme loukkaantunut.

Loukkaantuneiden joukossa on kaksi pientä lasta.

Viron poliisi piti tapauksesta tiedotustilaisuuden sunnuntaina. Tiedotustilaisuutta seurasi Viron yleisradioyhtiö ERR (siirryt toiseen palveluun).

Poliisin mukaan tapahtumat alkoivat lauantaina noin kello 21.40, kun Subaru-merkkisellä autolla liikkunut 32-vuotias mies aiheutti liikenneonnettomuuden paikallisen huoltoaseman lähellä.

Poliisin saamien tietojen mukaan mies oli ajanut päin kahta autoa ja osunut huoltoaseman seinään. Mies pakeni onnettomuuspaikalta.

Kymmenen minuuttia tämän jälkeen poliisi sai tiedon, että liikenneonnettomuutta todistanut moottoripyöräilijä oli lähtenyt seuraamaan Subarua.

Subarun kuljettaja ampui moottoripyöräilijän kuoliaaksi noin kello 22. Tämän jälkeen ampuja avasi tulen kohti ohi ajanutta henkilöautoa surmaten kyydissä olleen keski-ikäisen naisen. Samassa autossa olleet 5- ja 3-vuotiaat lapset sekä lasten isoisä loukkaantuivat.

Viron poliisin mukaan henkilöauto ohitti tapahtumapaikan sattumalta eikä matkustajilla ollut yhteyttä aikaisempiin tapahtumiin.

Loukkaantuneita lapsia hoidetaan parhaillaan sairaalassa. Poliisin mukaan lasten tila on vakava mutta ei kriittinen. Lasten isoisä ei ole enää sairaalahoidossa.

Kuollut nainen oli poliisin mukaan lasten isoäiti ja paikallisen apteekin työntekijä.

Ampuja saatiin kiinni – motiivi epäselvä

Tapahtumia seurasi iso poliisioperaatio. Poliisi sulki ympäröivät tiet ja rajasi lähialueen etsinnöille. Paikalle hälytettiin myös Viron poliisin erikoisyksikkö K-komando.

Poliisi löysi ampujan metsästä ja pidätti tämän kello 00:40 sunnuntain vastaisena yönä. Ennen kiinnijäämistään mies avasi tulen myös poliisia päin. Yksi poliisi sai osuman, mutta ei loukkaantunut.

Poliisin mukaan ampuja on virolainen mies, joka työskentelee Tallinnassa mutta jolla on vapaa-ajan asunto Lihulan lähellä. Mies oli ampumahetkellä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Ampujalla on ollut aiemmin hankaluuksia poliisin kanssa, mutta poliisi ei tarkenna, millaisia.

Mies omistaa useita ampuma-aseita ja hänellä on niiden kantoon lupa. Ilmeisesti hänellä oli lauantai-iltana mukanaan useita aseita.

Syyttäjä Kristien Tammien mukaan ampujaa epäillään murhista. Teon motiivi on Tammien mukaan vielä epäselvä.

Suomessa tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Korjattu 7.6. klo 18.24: Ampumisessa haavoittunut mies on lasten isoisä, ei isä.

Lue seuraavaksi