1. yle.fi
  2. Uutiset

Vihdoin tositoimiin – vanhojen pelikavereiden kohtaaminen Hiukassa päättyi Sotkamon hyväksi

Superpesistä pelaava Jymy peittosi ykköspesisjoukkue Oulun Lipon.

Miesten superpesis
Pesäpallo, kuvituskuva
Sotkamon Jymy voitti Oulun Lipon eilisessä harjoitusottelussa.Tomi Hänninen

Sotkamon Jymy starttasi sunnuntaina pesiskautensa Sotkamon Hiukassa voittamalla ykköspesisjoukkue Oulun Lipon. Pelit pelataan kesäkuun aikana harjoituspeleinä.

Seuraavat neljä harjoituspeliä ovat superpesisjoukkue Vimpelin Vetoa vastaan. Ensi viikonloppuna Jymy on vieraisilla Vimpelissä, ja juhannuksen jälkeen on vuorossa kaksi peliä Sotkamossa.

Jymyn lyöjäjokeri Roope Korhonen on tyytyväinen, kun vihdoin päästiin pelaamaan.

– Peli meni hyvin, paljon jäi parannettavaa – kuten aina kesän ensimmäisestä pelistä. Mukava oli, että päästiin ylipäätään pelaamaan. Lippo pelasi hyvää peliä ja pisti meidät välillä ahtaalle, Korhonen summaa.

Pelissä oli myös oma lisänsä, kun Oulun Lippoa nykyään edustava Jimi Heikkinen teki paluun kentille. Entisellä kotikentällä Hiukassa oli vastassa tuttujakin pelikavereita, kuten ikätoveri Roope Korhonen. Vuonna 2012 superpesisuransa lopettanut Heikkinen alkoi treenaamaan viime vuonna tosissaan tavoitteena pelikentät.

– Jimi täytti täysin paikkansa ja kyllähän mies pelata osaa, Korhonen kehuu entistä seurakaveriaan.

Miesten osalta superpesiskausi starttaa heinäkuun alussa. Se pelataan erilaisella sarjajärjestelmällä kuin aikaisempina kesinä. Sotkamon Jymyn osalta myös palkanmaksuasiat ovat kunnossa, kertoo Korhonen. Kevään aikana superpesiksen seurat joutuivat leikkaamaan pelaajien palkkoja.

– Jokin aika sitten oli neuvottelut ja kaikkien pelaajien kanssa päästiin yhteiseen sopimukseen, että se asia on meillä käsitelty, Korhonen sanoo.

Miesten Superpesiskausi käynnistyy Hiukan pesäpallostadionilla heinäkuun alussa, mutta Jymy pelaa kuitenkin yhteensä viisi harjoitusottelua ennen sarjakauden alkua. Näistä otteluista kolme pelataan Hiukassa. Eilen sunnuntaina homma käynnistyi Jymyn voitolla 2-0. Sotkamon Jymyn lyöjäjokeri Roope Korhonen haastateltavana. Toimittajana Janne Tolonen Yle Kajaanin aamusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi