Seitsemää henkilöä syytetään Subutexin maahantuonnista Pohjois-Suomen alueelle

Subutex-tablettien levitystä on tapahtunut Oulun ja Kuopion alueilla.

Syytteet koskevat vuosien 2018 ja 2020 välillä tapahtunutta epäiltyä Subutex-tablettien salakuljetusta Ranskasta ja Ruotsista Suomeen. Poliisi epäilee, että tabletteja on kuljetettu muun muassa keksipaketeissa. Kuva: Keskusrikospoliisi

Syyttäjä on nostanut syytteet seitsemää henkilöä vastaan törkeistä huumausainerikoksista tai niiden avunannosta.

Syytteet koskevat vuosien 2018 ja 2020 välillä tapahtunutta epäiltyä Subutex-tablettien salakuljetusta Ranskasta ja Ruotsista Suomeen.

Ranskan ja Ruotsin viranomaiset takavarikoivat aikavälillä yhteensä 7 642 Subutex-tablettia, joiden epäillään liittyvän tutkittavana olleeseen rikoskokonaisuuteen.

Suomessa Subutex-tablettien levitystä on tapahtunut Oulun ja Kuopion alueilla. Poliisi epäilee, että huumeiden välitys on hoidettu osittain internetin tor-verkossa useiden eri alamyyjien välityksellä, jotka ovat toimineet nimimerkin kautta.

Asiassa on tällä hetkellä vangittuna kolme henkilöä. Osa vastaajista on kiistänyt syyllistyneensä syytteissä kuvattuihin rikoksiin.

Lisäksi kaksi vastaajaa on saanut syytteen tutkinnan yhteydessä paljastuneista ampuma-aserikoksista ja yksi vastaaja räjähderikoksesta. Yhtä vastaajaa syytetään myös huumausainerikoksiin kytkeytyvästä törkeästä rahanpesusta.