Pohjois-Pohjanmaan keskustaväki tyytyväinen Vanhasen valintaan – puolueen ydinkannatusalue jää nyt kuitenkin ilman omaa ministeriä

Piirijohdosta muistutetaan, että pohjoisesta on hyvä edustus niin eduskuntaryhmässä kuin puolueen keskeisissä toimielimissä.

Suomen Keskusta
Centerns partiordförande Katri Kulmuni står bredvid blivande finansminister Matti Vanhanen under presskonferensen där Kulmuni berättade att Vanhanen utsetts till posten.
Matti Vanhanen siirtyy valtiovarainministeriksi Katri Kulmunin jätettyä tehtävän.Lehtikuva

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirissä ollaan tyytyväisiä Matti Vanhasen valinnasta valtiovarainministeriksi.

Piirin puheenjohtajan Jussi Ylitalon mukaan hankalan koronakriisin hetkellä Matti Vanhanen tuo vakautta ja näkemystä maan taloudenpitoon. Vanhasen valinta tehtävään oli keskustalle helppo, Ylitalo toteaa.

Keskustan ydinkannatusalueella Pohjois-Suomessa ollaan nyt kuitenkin ilman omaa ministeriä. Ylitalo muistuttaa, että edelleen puolueen puheenjohtaja on pohjoisesta. Samoin keskustalla on pohjoisesta hyvä edustus niin eduskuntaryhmässä kuin puolueen keskeisissä toimielimissä.

– Tältä osin edunvalvonta on hoidossa, mutta on se selvä maantieteellinen puute, että keskustalla ei ole täältä omaa ministeriä valtioneuvostossa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi(siirryt toiseen palveluun)(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)