1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. George Floydin kuolema

Katso tästä: George Floydin muistotilaisuus pidettiin Houstonissa

Yle lähettää muistotilaisuuden suorana lähetyksenä kello 20 Suomen aikaa.

George Floydin muistotilaisuus Houstonissa
George Floydin muistotilaisuus Houstonissa

George Floydin arkku on asetettu tänään maanantaina esille hänen kotikaupungisssaan Houstonissa, Teksasissa. Tämä on viimeinen Floydin kunniaksi järjestetyistä muistotilaisuuksista.

Tilaisuus on kaikille avoin, ja se kestää kuusi tuntia. Osallistujien pitää käyttää kasvomaskia ja hansikkaita koronapandemian vuoksi.

Yle lähettää muistotilaisuuden suorana lähetyksenä alkaen kello 20 Suomen aikaa. Lähetystä voi seurata netissä ja Yle Areenassa. Varsinaiset hautajaiset pidetään huomenna tiistaina.

Floyd kuoli kaksi viikkoa sitten Minneapolisissa, kun poliisi painoi häntä pidätystilanteessa niskasta polvella maahan yhdeksän minuutin ajan.

Ihmiset surivat maanantaina poliisiväkivallan seurauksena kuollutta George Floydia muistotilaisuudessa Houstonissa. Kuva: Godofredo A. Vasquez / EPA

Floydin surmanneen poliisin Derek Chauvinin takuusummaksi määrättiin maanantaina vähintään miljoona dollaria.

Oikeuden eteen astunutta Chauvinia syytetään toisen asteen murhasta, mikä vastaa suomalaisessa oikeusjärjestelmässä tappoa.

Floydin kuolema on aiheuttanut laajamittaisia mielenosoituksia ympäri Yhdysvaltoja. Entinen varapresidentti Joe Biden aikoo matkustaa Houstoniin tapaamaan Floydin perhettä.