1. yle.fi
  2. Uutiset

SK: Ministeriö vaatii Kulmunilta ja Tekiriltä selvitykset viestintäkoulutukseen liittyvistä ostoista

Hallintojohtajan mukaan ministeriö aikoo periä takaisin kaiken, mikä ei ole liittynyt ministerin tehtäviin.

Katri Kulmuni
Katri Kulmuni
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävistä perjantaina 5. kesäkuuta. Petteri Sopanen / Yle

Työ- ja elinkeinoministeriö on käynnistänyt takaisinperinnän entisen ministerin Katri Kulmunin (kesk.) viestintäkonsultoinnista, kertoo Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun).

Vielä keskiviikkona 3. kesäkuuta ministeriö arvioi, että viestintäyritys Tekiriltä tehtyihin hankintoihin ei liity oikeudellisia tai hallinnoillisia epäselvyyksiä.

Ministeriön hallintojohtaja Heidi Nummela kertoo Suomen Kuvalehdelle, että tilanne muuttui perjantaina 5. kesäkuuta.

Silloin Kulmuni myönsi tiedotustilaisuudessa, että osa Tekirin antamasta viestintäkoulutuksesta liittyi Kulmunin pitämään puheeseen keskustan puoluekokouksessa. Kulmuni valittiin kokouksessa keskustan puheenjohtajaksi.

– Tilannehan muuttui perjantaina 5. kesäkuuta totaalisesti tältä osin. Tähän asti meille on virkamiehille koko ajan sanottu ja vannottu vielä erikseen kysyttäessä, että kaikki tehty työ on liittynyt ministerin tehtäviin, hallintojohtaja Nummela sanoo lehdelle.

Suomen Kuvalehden mukaan ministeriö on antanut Kulmunille ja Harri Saukkomaan Tekir-yritykselle tiistaihin 9. kesäkuuta aikaa toimittaa selvitys laskutusperusteista eli konsultoinnin ajankohdista ja sisällöstä.

Hallintojohtaja Nummelan mukaan ministeriö aikoo periä takaisin kaiken, mikä ei ole liittynyt ministerin tehtäviin. Kulmuni on aiemmin kertonut maksavansa itse saamansa viestintäkoulutuksen.

Lue aiheesta lisää:

Oikeustieteen professorin mielestä Kulmunin tapaus ei tuoksahda isolta jutulta oikeudellisesta näkökulmasta

Konsulttitoiminnan tutkija: Ministeriöt voisivat itse tuottaa palveluja, joita nyt ostetaan kalliilla ulkopuolisilta

Katri Kulmuni eroaa valtiovarainministerin tehtävästä, jatkaa keskustan johdossa – puolue valitsee sunnuntaina uuden ministeriehdokkaan

Lue seuraavaksi