1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Savo

Etelä-Savon ja Itä-Savon keskustan piiripuheenjohtajat Vanhasen takana: "Ensimmäinen mitä tuli, kun seurasin tiedotustilaisuutta, oli luottavainen olo"

Ministerivalinnan tekivät keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmä ja puolueen europarlamentaarikot.

Arkistokuva.

Nykyisen eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen valinta uudeksi valtiovarainministeriksi saa kannatusta Etelä-Savon kahden keskustan piirin puheenjohtajalta.

– Ensimmäinen mitä tuli, kun seurasin tiedotustilaisuutta, oli luottavainen olo. Suomalaisten rahat on Matti Vanhasen takana nyt, ja varmasti keskustalta paras valinta valtiovarainministeriksi nyt, pieksämäkeläinen Etelä-Savon keskustan piirin puheenjohtaja Arto Sepponen kommentoi.

Luottavaisin ajatuksin asiaan suhtautuu myös Itä-Savon keskustan piirin sulkavalainen puheenjohtaja Hannu Auvinen.

– Vanhanen vankalla kokemuksella ja tietyllä valtiomiesmäisyydellään tuo tähän tilanteeseen sellaista tasapainoisuutta, Auvinen pohtii.

Uudesta puhemiehestä ei ole vielä tietoa keskustan Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Arto Sepposen mukaan. Eduskunnan uusi puhemies valitaan tänään illalla.

– Enemmän on kieltäytyjiä kuin halukkaita. Esimerkiksi Juha Sipilä on ilmoittanut, että ei ole käytettävissä, Sepponen toteaa.

Itä-Savon keskustan piirin puheenjohtaja Hannu Auvinen sanoi, että ei lähde spekuloimaan henkilövalinnoilla.