Prinssi Andrew'n asianajajat: Tarjoutui kuultavaksi kolmesti Epstein-jutussa

Prinssi Andrew oli läheisissä väleissä edesmenneen seksuaalirikoksista tuomitun Epsteinin kanssa.

Prinssi Andrew, Yorkin herttua
Prinssi Andrew
Yhdysvaltain syyttäjänviranomaiset haluavat kuulla Britannian prinssi Andrew'ta liikemies Jeffrey Epsteiniä koskevassa seksuaalirikostutkinnassa.Will Oliver / Epa

Britannian prinssin, Yorkin herttuan Andrew'n asianajajat vakuuttavat, että prinssi on valmis tekemään yhteistyötä Jeffrey Epstein -jutussa Yhdysvaltain syyttäjäviranomaisten kanssa.

– Yorkin herttua on ainakin kolmesti tänä vuonna tarjoutunut kuultavaksi Yhdysvaltain oikeusministeriölle, asianajajat kirjoittivat lausunnossaan maanantai-iltana.

Asianajajien mukaan syyttäjäviranomainen on perättömästi syyttänyt prinssi Andrew'ta yhteistyöhaluttomuudesta. He epäilevät lausunnossaan, että syyttäjät ovat kiinnostuneempia julkisuudesta kuin prinssin tarjoamasta avusta.

Syyttäjäviranomaisen mukaan prinssi Andrew'n yhteistyöhalu on ollut nolla.

Virallinen kutsu Epstein-kuulemiseen

NBC News kertoi aiemmin maanantaina (siirryt toiseen palveluun), että Prinssi Andrew'lle on esitetty virallinen kutsu Epsteinin seksuaalirikostutkintaan liittyvään kuulemiseen.

Yhdysvaltain syyttäjäviranomaiset ovat lähettäneet sen Britannian hallituksen välityksellä. Yhdysvaltain syyttäjänvirasto ei kuitenkaan kommentoinut asiaa NBC:lle.

Liittovaltion syyttäjä Geoffrey Berman kertoi maaliskuussa harkitsevansa oikeustoimia sen jälkeen, kun prinssi Andrew'n edustajat olivat kieltäytyneet haastattelusta.

Berman sanoi prinssin kieltäytyneen vapaaehtoisesta yhteistyöstä, vaikka tämä oli aiemmin julkisuudessa vakuuttanut olevansa valmis auttamaan kaikissa tutkimuksissa.

Andrew oli läheisissä väleissä edesmenneen seksuaalirikoksista tuomitun Epsteinin kanssa. Oikeudenkäyntiä odottanut Epstein tappoi itsensä vankeudessa elokuussa.

Andrew ilmoitti vetäytyvänsä edustustehtävistä Epstein-kytköstensä vuoksi marraskuussa.

Lue lisää:

Yhdysvalloissa arvostellaan Britannian prinssi Andrew’n haluttomuutta auttaa seksuaalirikostutkinnassa – "Tekee karhunpalveluksen uhreille"

Liikemies Jeffrey Epsteinin väitetään syyllistyneen tyttöjen ja naisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön jo 1980-luvulla

Liikemies Jeffrey Epsteinin väitetään syyllistyneen tyttöjen ja naisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön jo 1980-luvullaLiikemies Jeffrey Epsteinin väitetään syyllistyneen tyttöjen ja naisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön jo 1980-luvulla

Britannian prinssi Andrew vetäytyy tehtävistään toistaiseksi

Britannian prinssi Andrew yritti pelastaa nahkansa tv-haastattelulla, mutta lopputulos oli katastrofi

Skandaaliprinssi Andrew vajoaa yhä syvemmälle suohon – brittimedia kysyy, kuinka satojen tuhansien tuloilla on rahoitettu miljoonamenot

Prinssi Andrew katuu ystävyyttään seksuaalirikoksista tuomitun Epsteinin kanssa: "Sopimatonta kuninkaallisen perheen jäsenelle"

Lähteet: Reuters, AFP, STT