Kuopio lähti mukaan Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeeseen

Kuopio rahoittaa hanketta 500 000 eurolla eli samalla summalla kuin Joensuu, Mikkeli ja Lappeenranta.

Kuopio
Olavinlinna
Savonlinna on itäsuomalaisten kaupunkien yhteinen ehdokas Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026.

Kuopion kaupunki on päättänyt sitoutua Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihankkeeseen. Kaupunginvaltuusto päätti illalla äänestyksen jälkeen, että Kuopio varaa hanketta varten puolen miljoonan euron määrärahan vuosille 2022–2027.

Perussuomalaisten valtuutettu Minna Reijonen teki muun muassa Erkki Virtasen (vas.) ja Ritva Hakulisen (sd.) kannattamana muutosehdotuksen, että päätösesitys hylättäisiin ja Kuopio jäisi pois hankkeesta. Muutosehdotus hylättiin äänin 46–13.

Joensuun, Mikkelin ja Lappeenrannan kaupungit ovat jo päättäneet osallistua hankkeeseen puolen miljoonan euron määrärahalla. Savonlinnan osuus on kaksi miljoonaa euroa.

Savonlinna on itäsuomalaisten keskuskaupunkien yhteinen ehdokas Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Kulttuuripääkaupunkihaun on tarkoitus näkyä laajalti Itä-Suomen eri kaupungeissa muun muassa erilaisten tapahtumien kautta.

Lue myös:

Vuosi kulttuuripääkaupunkina maksaisi Savonlinnalle kaksi miljoonaa, neljä muuta kaupunkia osallistuisivat kukin puolella miljoonalla eurolla