Hyppää sisältöön

Kaksoiskaupungin yhteisen matkailuinfon toiminta halutaan modernisoida – uuden sapluunan pitäisi valmistua loppuvuodesta

Tarkoituksena on saada luotua nykyaikainen matkailuinfo, jonka toimintaan molemmat kaupungit ovat tyytyväisiä.

Matkailun kehittämishankkeen Two Countries – OneDestinationin pohdittavana on muun muassa se, olisiko toiminnan digitalisointi sellainen vaihtoehto, johon molemmat kaupungit olisivat valmiita sitoutumaan. Kuva: Kaisa Siren / AOP

Tornion ja Haaparannan yhteinen matkailuinfo lopetetaan nykyisessä muodossaan. Toiminta lakkaa elokuun loppuun mennessä ja tilalle ollaan suunnittelemassa uutta modernimpaa toimintamallia.

Matkailun kehittämishankkeen Two Countries – OneDestinationin pohdittavana on muun muassa se, olisiko toiminnan digitalisointi sellainen vaihtoehto, johon molemmat kaupungit olisivat valmiita sitoutumaan.

Suunnitelman pitäisi valmistua loppuvuoteen mennessä.

Matkailutoimistossa on ollut vuosia sekä Torniosta että Haaparannalta henkilöstöä, joka on antanut matkailuneuvontaa ja ylläpitänyt kaupunkien yhteisiä matkailun internet-sivuja.

Matkakeskuksessa vuodesta 2013 asti toimineen infon resursointi on ollut viimeksi kuluneen vuoden Tornion vetovastuulla ja Haaparanta on halunnut lopettaa toiminnan nykyisessä muodossa koko tämän ajan.

Nyt tarkoituksena on saada luotua nykyaikainen matkailuinfo, jonka toimintaan molemmat kaupungit ovat tyytyväisiä.

Matkailuinfo toimii poikkeusolojen vuoksi tämän kesän Tornionlaakson museolla.

.
.