Aftonbladet: Poliisilla on hallussaan ase, jolla Olof Palme murhattiin – katso syyttäjän tiedotustilaisuus keskiviikkona kello 10.25

Syyttäjä Krister Petersson uskoo tietävänsä kuka murhaaja on. Hän kertoo huomenna keskiviikkona lisätietoja murhatutkinnasta.

Olof Palme
Olof Palme i svartvit bild.
Ruotsin entinen pääministeri Olof Palme marraskuussa 1984.AOP

Ruotsissa saadaan huomenna keskiviikkona kauan odotettuja lisätietoja entisen pääministeri Olof Palmen murhasta, kun syyttäjä Krister Petersson kertoo uudelleen avatun murhatutkimuksen löydökset.

Katso tästä syyttäjän tiedotustilaisuus keskiviikkona kello 10.25

Aftonbladet-sanomalehti kertoo (siirryt toiseen palveluun), että poliisilla on hallussaan ase, jolla Palme murhattiin vuonna 1986. Asiasta on lehden lähteenä käyttämän sosiaalidemokraattipoliitikon Daniel Suhosen mukaan jo informoitu Ruotsin hallitusta.

Aftonbladet myös spekuloi tutkimusta lähellä oleviin lähteisiinsä vedoten, että Petersson tulee huomenna kertomaan Palmen murhaajan varmistuneen. Kyseessä on lehden mukaan yksi henkilö, joka ei ole enää elossa.

Kadulla on veriläikkä. Paikka on eristetty poliisin nauhalla. Eristyksen ulkopuolella seisoo ihmisiä.
Olof Palmen murhan tapahtumapaikka kuvattuna 1. maaliskuuta 1986.Björn Elgrstrand / EPA

Petersson on aiemmin kertonut, että hänen aikomuksenaan on joko nostaa syyte tai ilmoittaa tutkinnan lopettamisesta.

Lue tästä Ylen juttu Palmen murhatutkinnan vaiheista viime vuosikymmeniltä: Voisiko Olof Palmen murha vihdoin ratketa? Tässä lyhyesti tärkeimmät käänteet tutkinnasta, joka on tuottanut 133 tunnustusta

Palmen murhaan syylliseksi on jo tuomittu kertaalleen yksi henkilö, Christer Pettersson. Hänet kuitenkin vapautettiin myöhemmin. Pettersson kuoli vuonna 2004.

Vuosien varrella Palmen murhasta on epäily niin kurdien PKK-liikettä kuin Etelä-Afrikan rotusortohallinnon tiedustelupalvelua.

Lue lisää:

Ruotsin TV: Olof Palmen murhan ratkaisu lähenee – syyte voi olla tulossa lähikuukausina

Palmen murha on yhä selvittämättä, ja se ruokkii kirjailijoita ja elokuvantekijöitä