1. yle.fi
  2. Uutiset

Parolan lukiolaiset muuttavat lukuvuoden alkajaisiksi väistötiloihin Hattulassa

Kunnassa keskustellaan myös siitä, tuleeko väistötiloista pysyvämmät tilat lukio-opetukselle.

Hattula
Hattulan kirjastotalo.
Osa Parolan lukion väliaikaisista tiloista tulee Juteinitaloon.Anne-Maria Niskanen / Yle

Hattula jatkaa selvitystyötä siitä, missä tiloissa Parolan yhtenäiskoulun ja lukion opetus järjestetään tulevaisuudessa.

Yhtenäiskoulun uusien tilojen hankesuunnitelma on edelleen työn alla. Hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen uudisrakennushanke tulee suunnitella, mutta rakentamista ei enää tämän vuoden puolella ennätetä aloittaa.

Sen sijaan Parolan lukiolaiset aloittavat jo syyslukauden 2020 väistötiloissa.

Hattulan kunnanhallitus päätti maaliskuussa, että lukion väistötilat osoitetaan Parolan keskustassa sijaitsevasta Juteinitalosta sekä Aluetaksin kiinteistöstä. Maaliskuun jälkeen tiloihin on tehty valmisteluja siten, että lukio-opetus voidaan aloittaa niissä elokuussa.

– Kunnan rakennuspuoli on vakuuttanut, että asia on kunnossa elokuussa. Kunnalla on 150 000 euron määräraha-arvio siihen, että saadaan esimerkiksi rakennettua tiloihin seiniä ja ostettua kalusteita, kertoo Hattulan sivistysjohtaja Jari Wihersaari.

Lukio voisi mahdollisesti jatkaa väistötiloissa myös väistötarpeen jälkeen?

Parolan yhtenäiskoulun uudisrakentamiseen on Hattulassa varauduttu 700 000 euron määrärahavarauksella. Koska yhtenäiskoulun uudisrakentamista ei aloiteta tänä vuonna, ei myöskään siihen varattua määrärahaa kokonaisuudessaan tulla käyttämään.

Hattulan tekninen lautakunta hyväksyi 2. kesäkuuta, että uudisrakentamisen määrärahoista voidaan siirtää 120 000 euroa sivistyksen toimialan irtaimistohankintoihin, joka kohdistuu lukion väistötilojen välttämättömään kalustamiseen.

Hattulassa pohditaan yhtenä vaihtoehtona myös sitä, että lukio jatkaisi väistötiloissa myös väistötarpeen jälkeen. Hattulan kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantaina 8. kesäkuuta. Kunnanhallituksen päätösesityksen mukaan lukion jatkaminen väistötilavaiheen jälkeen sille nyt osoitetuissa tiloissa pienentäisi yhteiskoulun lisätilan tarvetta merkittävästi ja laskisi myös kustannuksia.

Jari Wihersaari kertoo, että esityslistan mukaisesti lukion tarvitsemat tilat osoitetaan toistaiseksi Parolan keskustassa Juteinitalosta ja Aluetaksin kiinteistöstä. Siihen, jääkö Parolan lukio pysyvästi vai toistaiseksi väistötiloihin, ei Wihersaari antanut suoraa vastausta.

– Tässä yritetään ratkaista tilannetta sillä tavoin, että voitaisiin toteuttaa mahdollisimman hyvin kaikkea, mitä ollaan suunniteltu.

Wihersaaren mukaan lukion opetuksen jatkaminen väistötiloissa vähentäisi perusopetuksen uudistilojen tilatarvetta.

– Lukio tulee kuitenkin jatkossakin säilymään Parolassa, ihan kuten valtuusto on asiasta päättänyt, vakuuttelee Wihersaari.

Lue seuraavaksi