Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu Ano Turtiainen perusti oman yhden miehen eduskuntaryhmän

Turtiaisen eduskuntaryhmän sihteerinä toimii perussuomalaisista jo aiemmin erotettu entinen kansanedustaja James Hirvisaari.

Kansanedustaja Ano Turtiainen on nyt Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen on perustanut oman yhden miehen eduskuntaryhmän. Asiaa koskevassa tiedotteessa Turtiainen kertooo ryhmän nimeksi Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen.

– Ryhmän sääntöjen mukaan eduskuntaryhmän toiminnan tarkoituksena on ”toimia eduskunnassa Suomen ja suomalaisten edun mukaisesti ja sananvapautta vaalien”, Turtiainen kirjoittaa tiedotteessa.

Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä viime perjantaina rasistisen, Yhdysvalloissa poliisin väkivallan seurauksena kuollutta George Floydia koskeneenTwitter-viestin takia.

Koska ryhmässä on vain yksi jäsen, Turtiainen tiedottaa olevansa samalla ryhmänsä puheenjohtaja.

Vastaperustetun eduskuntaryhmän sihteerinä toimii entinen kansanedustaja James Hirvisaari. Turtiaisen mukaan Hirvisaari on tehnyt maisteriopintojensa työharjoittelusopimuksen Turtiaisen kanssa ja on Turtiaisen avustaja.

Hirvisaari erotettiin 2012 määräajaksi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, kun hän kieltäytyi erottamasta rasisitisen kirjoituksen laatineen avustajansa. Hirvisaari erotettiin perussuomalaisista 2013, kun hän oli kutsunut äärioikeistolaisen henkilön vieraakseen Eduskuntaan ja valokuvannut, kun tämä teki natsiterveyhdyksiä lehterillä.

Lue myös:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä erottaa Ano Turtiaisen rasistisen tviitin takia – Potkuista seuraa eduskunnassa harvinainen tilanne

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu Ano Turtiainen: "En hae takaisin, saavat tulla lakki kädessä pyytämään"

Amerikkalainen voimailualan toimija ilmoittaa lopettavansa yhteistyön Ano Turtiaisen yrityksen kanssa – syynä loukkaava somepäivitys

Perussuomalaisten James Hirvisaari erotettiin puolueesta