Hämeenlinnan keskustassa ja Hämeensaaressa ajetaan jatkossa 30 km/h

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta hyväksyi nopeusrajoituksen muutoksen. Nopeusrajoituksen muutosaikataulu selviää myöhemmin.

nopeusrajoitukset
Nopeusrajoituskyltti
Nopeusrajoituksen alentamisen nähdään muun muassa parantavan kevyen liikenteen turvallisuutta.Sini Ojanperä / Yle

Hämeenlinnan keskustan ja Hämeensaaren nopeusrajoitus lasketaan kolmeenkymmeneen kilometriin tunnissa.

Kaupunkirakennelautakunta päätti asiasta tiistaina 9. kesäkuuta. Paasikiventien rajoitus säilyy kuitenkin viidessäkympissä ja Lukio- ja Kaivokatujen neljässäkympissä.

Jatkossa ajoneuvoliikennettä ohjataan entistä enemmän keskustan kehälle. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden sekä jalankulun ja pyöräilyn edellytysten parantaminen.

Nopeusrajoitusten muutosaikataulusta päätetään myöhemmin, kun Hämeenlinnan keskusta-alueen muun kehittämisen aikataulu on tiedossa. Liikenteen ohjauksella tehtynä muutos maksaisi arviolta 20 000 euroa.

Hämeenlinnan kaupunki kysyi kuntalaisilta ja sidosryhmiltä kannanottoja keskustan nopeusrajoituksiin (siirryt toiseen palveluun). Kuntalaiskyselyssä muutosta vastusti yli puolet vastaajista. Kyselyyn vastasi 214 henkilöä.

Muun muassa Hämeenlinnan nuorisovaltuusto, Hämeenlinnan taksiautoilijat ry ja Tawast Cycling Club ry kannattivat nopeusrajoitusten alentamista.