Kaksi henkeä vaatinut nokkakolari Vihdissä – paikallinen asukas varoittaa notkelmasta, jonne vastaantulija jää piiloon

Poliisilla ei ole vielä tarkempaa tietoa onnettomuuden tapahtumankulusta, asia tarkentuu esitutkinnassa.

Vihti
Onnettomuuspaikka Vihdissä.
Onnettomuuspaikka on tiellä 120 Walkamantien risteyksen kohdalla.Nina Svahn / Yle

Kaksi henkilöautoa törmäsi toisiinsa Vihdissä tiellä 120. Molemmat kuljettajat menehtyivät törmäyksessä. Autoissa ei ollut matkustajia.

Onnettomuus sattui Walkamantien risteyksen kohdalla puolen päivän jälkeen. Tie 120 muuttuu Helsingistä päin tultaessa aiemmin Vihdintiestä Vanhaksi Porintieksi.

Walkamantien ja tie 120:n risteys.
Walkamantien ja tie 120:n risteys.Nina Svahn / Yle

Länsi-Uudenmaan komisario ja tapauksen tutkinnanjohtaja Ilkka Kantola kertoo, että poliisilla ei ole vielä tarkempaa tietoa onnettomuuden tapahtumankulusta. Asia tarkentuu esitutkinnassa.

Kantolan mukaan molemmat kuljettajat ajoivat tietä 120 pitkin vastakkaisista suunnista. Vanhalla Porintiellä on Walkamantien risteyksen kohdalla pitkä suora.

Walkamantiellä Vihdissä asuva Kari Koskinen kertoo, että pitkällä suoralla on Walkamantien kohdalla tiessä notkelma.

– Se aiheuttaa sen, että ihminen luottaa siihen, että näkee pitkälle hyvin. Notkelmasta voi nousta toinen auto ja silloin törmäysriski on sellainen, mitä tänäänkin on nähty.

Kari Koskinen.
Walkamantiellä asuva Kari Koskinen kertoo, että tie 120:n pitkällä suoralla on juuri Walkamantien kohdalla notkelma.Matti Myller / Yle

Koskisella on viisi lasta, jotka odottavat risteyksessä koulubussia.

– Lasten turvallisuus huolettaa. Autot vetävät siinä 80:aa ja parhaimmillaan ilta- ja yöaikaan toista sataa. Lisäksi Karkkila-Turku-Pori-välillä kulkee raskasta liikennettä, rekkoja ja erikoisajoneuvoja, Koskinen sanoo.

Koskisen mielestä tien nopeusrajoitukseksi pitäisi vaihtaa 60 ja myös notkelmasta tulisi varoittaa liikennemerkillä hyvissä ajoin. Kotitielle Koskisen on käännyttävä maltilla ja vilkku on laitettava hyvissä ajoin.

– Nytkin ohitetaan tässä kohdallamme parasta aikaa, hän huomauttaa.

Onnettomuus sattui kello 12.40, ja tie oli suljettu liikenteeltä molempiin suuntiin kolmeen saakka iltapäivällä.

Kartta
Ilkka Kemppinen / Yle