1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaala

Vaalan kunta etsii kotiin jääneet työttömät mukaan toimintaan: itsetunnon kohotusta, retkeilyä ja jopa uusi työpaikka

Yhteistyötä tehdään muun muassa yhdistysten kanssa.

Vaala
Terisjärven luonnonsuojelualue
Vaala haluaa lisätä työttömien hyvinvointia. Osa toiminnasta toteutetaan luonnossa retkeillen. Kuvituskuva.Marko Melto / Yle

Vaalan kunta ryhtyy parantamaan työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakykyä. Se on aloittanut yhdessä muun muassa yhdistysten kanssa toiminnan, joka etsii työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt ja kokoaa heille tarkoitetut palvelut yhteen paikkaan.

Hankevastaava Tarja Karjalainen kertoo, että kullekin asiakkaalle tarjotaan sopivaa ja henkilökohtaisesti kiinnostavaa tekemistä, joka parantaa asiakkaan itsetuntoa, osallisuutta ja hyvinvointia. Osa toiminnasta toteutetaan luonnossa, ryhmissä tehdään esimerkiksi retkiä.

Toiminnassa mukana olevia työttömiä koulutetaan kehittäjäasiakkaiksi, jotka ovat mukana kotikäynneillä rohkaisijoina ja vertaistukena muille työttömille.

Yhdistysten avulla toimintaa saadaan jalkautettua Vaalan sivukylille, ja työttömiä voidaan työllistää palkkatuella kylätyöntekijöiksi.

Karjalaisen mukaan toiminta on ollut käynnissä vasta vähän aikaa, mutta mukaan on tullut jo paljon asiakkaita.

– Me ollaan vähän kaukana kaikesta. Siksi meidän täytyy omalla paikkakunnalla pitää huolta heikoimmassa asemassa ja syrjäytymisvaarassa olevista ihmisistä. Jos on ollut pitkään työttömänä, henkilöllä on suuri vaara jäädä kotiin, Karjalainen sanoo.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi