Kesäauto tuo suppilautoja, grillin ja pelejä nuorten luo – ohjaaja: "Kaikilla ei ole kesälomareissua"

Pysäkkipaikoilla järjestetään kesätoimintaa 6–18-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Kesäauto
Kesäauto Puumalassa
Kesäauto Puumalassa

Nuorisotyötä tuodaan nuorten pariin liikkuvilla kesäautoilla. Puumalan, Juvan ja Rantasalmen nuorisopalvelujen yhteinen kesäauto liikennöi kolmen kunnan alueella heinäkuun loppuun saakka. Vastaavia autoja ajelee myös Keski-Suomessa Jyväskylässä ja Äänekoskella.

Nuoriso-ohjaajien kuljettamat autot tuovat kesäharrastusvälineitä nuorten luo, ja pysäkkipaikoilla järjestetään kesätoimintaa 6–18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Autojen kyydissä on muun muassa suppilautoja, vesileluja, grilli ja palloja pelejä varten.

– Nuorten ei tarvitse liikkua kuin sinne paikkaan, mihin auto tulee, opastaa Puumalan, Juvan ja Rantasalmen nuorisopalvelujen kesäauto-ohjaaja Hanna Monola.

– Kun nuorisotilat on kiinni, niin nuorilla on tekemistä päivien aikana, jos vanhemmat on töissä. Kaikilla ei ole kesälomareissua.

Koronatilanne on muuttanut kesäauton toimintaa hieman viime vuodesta. Auto ei liiku tänä vuonna viikonloppuisin, koska kesätapahtumia ei juuri ole koronan vuoksi.

– Niitä oli viime vuonna jonkin verran. Ja konkreettisesti vaikuttaa työhön niin, että välineitä joutuu paljon enemmän putsailemaan ja desinfioimaan välissä, Monola sanoo.