Kouvolan juniorijalkapalloseurat yhdistyvät – KJP:stä tulee kaupungin suurin palloiluseura yli 700 pelaajallaan

Korian Ponsi, Kumu JT, MYPA, Sudet ja Valkealan Kajo allekirjoittivat yhdistymissopimuksen keskiviikkona.

Kouvolalaisten juniorijalkapalloseurojen yhdistymissopimus astuu voimaan seuraavan kauden alkaessa marraskuun puolivälissä. Kuva: Antti-Jussi Korhonen

Kouvolalaiset juniorijalkapalloseurat yhdistävät voimansa.

Korian Ponsi, Kumu JT, MYPA, Sudet ja Valkealan Kajo ovat päättäneet yhdistää junioritoimintansa Kouvolan Jalkapallon eli KJP:n alle. Päätös koskee kaikkea 6–18-vuotiaiden toimintaa.

Seurat allekirjoittivat yhdistymissopimuksen keskiviikkona.

Sopimus astuu voimaan 16.11.2020, jolloin seurojen pelaajat, toimihenkilöt, vapaaehtoistoimijat ja tapahtumat siirtyvät KJP:lle. Myös tällä kaudella Palloliiton Kaakon kolmosessa pelaavan KJP Susien edustusjoukkueen toiminnot ja sarjapaikka siirtyvät ensi kaudella KJP:lle.

Lisäksi KJP vastaa jatkossa kaikesta jalkapalloon liittyvästä ruohonjuuritason harrastetoiminnasta, kuten päiväkoti- ja kouluyhteistyöstä, perhefutis- ja pallokerhotoiminnasta, korttelifutiksesta ja koulujen välisestä turnaustoiminnasta.

KJP toimii jatkossa koko Kouvolan alueella ja Kausalassa. Pallokerho- ja jalkapallokoulutoiminta laajenee yhdistyvien seurojen perinteisiltä alueilta Kausalan lisäksi mahdollisesti myös Elimäelle, Jaalaan, Uttiin ja Inkeroisiin.

Uutuutena KJP ottaa lajivalikoimaansa mukaan futsalin. Syksyllä alkaviin futsal-sarjoihin ilmoitetaan joukkueet miehiin, naisiin, B- ja C-poikiin sekä B- ja C-tyttöihin.

Pelaaja keskiössä

Seurat pyrkivät yhdistymisensä myötä luomaan kouvolalaiseen jalkapalloon toimivan pelaajapolun, jonka keskiössä on pelaaja. Tarkoituksena on tarjota jokaiselle lapselle mahdollisuus pelata jalkapalloa omien tavoitteidensa mukaisesti, joko kilpailu- tai harrastemielessä.

Toiveena on, että kilpailullinen pelaajapolku tuottaisi tulevaisuudessa pelaajia KJP:n ja MYPAn edustusjoukkueiden käyttöön ja lajin kotimaiselle huipulle saakka.

Osana juniorijalkapallon yhdistymistä MYPA ja KJP solmivat viisivuotisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyön tarkoituksena on tarjota jokaiselle pelaajalle laadukas, motivoiva, yhteisöllinen ja turvallinen kehitys- ja harrastusympäristö.

Tavoitteena on luoda pelaajille elinikäinen suhde jalkapalloon, ja mahdollistaa lajin harrastaminen eri muodoissa pitkälle aikuisikään saakka.

KJP:stä tulee seurojen yhdistymisen myötä Kouvolan suurin palloiluseura yli 700 pelaajallaan. Tavoitteena on kasvattaa pelaajamäärä yli tuhanteen lähivuosien aikana, ja synnyttää näin koko Kaakkois-Suomen suurin palloiluseura.

Nuorimmat ikäluokat, eli 5v5 sarjoihin osallistuvat 6-9-vuotiaat pelaavat jatkossakin omilla lähialueillaan. Perusseurojen nimet säilyvät näillä joukkueilla, eli esimerkiksi Valkealassa pelaa jatkossa KJP Kajon junioreita, Sarkolassa KJP Susien junioreita ja Myllykoskella KJP MYPA:n junioreita.

Tasojoukkueita muodostetaan vasta sitten, kun pelaajat siirtyvät pelaamaan 8v8 sarjoissa. Näin halutaan välttyä liikuntaharrastuksen ennenaikaiselta lopettamiselta ja mahdollistaa harrastuksen jatkuminen mahdollisimman pitkään.