1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talviolympialaiset

Olympiajärjestelyt rullaavat Vuokatissa: lisälajeja luvassa ja kisan suojelijaksi tasavallan presidentti

Tällä hetkellä lajeja on yhdeksän, kaikkia ei kuitenkaan pystytä kisaamaan Vuokatissa.

Olympiatasoista alppihiihtoa ja lumilautailua pääsee seuraamaan Vuokatin rinteillä, kun 14-18 -vuotiaat urheilijat pääsevät vauhtiin ensi vuoden helmikuussa. Arkistokuva. Kuva: Yle/Anna Savonius

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut nuorten talviolympiafestivaalien suojelijaksi Vuokattiin. Kisajärjestäjät kertovat, että koronasta huolimatta järjestelyt rullaavat.

– Toistaiseksi korona ei ole näkynyt valmisteluissa, sanoo kisojen pääsihteeri Marita Kaipainen.

Nuorten talviolympialaisiin ensi helmikuussa on tulossa urheilijoita 48:sta eri maasta.

Tapahtumassa kisaavat 14–18-vuotiaat urheilijat yhdeksässä eri lajissa.

Kaikkia lajeja ei pystytä Vuokatissa järjestämään, esimerkiksi jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa ja mäkihyppy ja yhdistetty Lahdessa.

– Vuokatin hyppyrimäki ympäristöineen ei täytä kaikkia FIS:n vaatimuksia, kertoo Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen.

Kisoissa on ensimmäistä kertaa mukana myös tyttöjen jääkiekko. Kaikkiaan paikalle odotetaan kilpailijoita ja turisteja 3000–3500 henkilöä.

– Talkoolaisia kisoihin tarvitaan 700–800, tällä hetkellä meillä on tiedossa 300 talkoolaista. Teemme yhteistyötä oppilaitosten kanssa, joten en ole huolestunut, etteikö talkoolaisia saataisi tarvittavaa määrää, summaa Kaipainen**.**

YLE välittää kisat televion kautta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.