Olympiajärjestelyt rullaavat Vuokatissa: lisälajeja luvassa ja kisan suojelijaksi tasavallan presidentti

Tällä hetkellä lajeja on yhdeksän, kaikkia ei kuitenkaan pystytä kisaamaan Vuokatissa.

talviolympialaiset
Fina vyer från Vuokatti
Olympiatasoista alppihiihtoa ja lumilautailua pääsee seuraamaan Vuokatin rinteillä, kun 14-18 -vuotiaat urheilijat pääsevät vauhtiin ensi vuoden helmikuussa. Arkistokuva.Yle/Anna Savonius

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut nuorten talviolympiafestivaalien suojelijaksi Vuokattiin. Kisajärjestäjät kertovat, että koronasta huolimatta järjestelyt rullaavat.

– Toistaiseksi korona ei ole näkynyt valmisteluissa, sanoo kisojen pääsihteeri Marita Kaipainen.

Nuorten talviolympialaisiin ensi helmikuussa on tulossa urheilijoita 48:sta eri maasta.

Tapahtumassa kisaavat 14–18-vuotiaat urheilijat yhdeksässä eri lajissa.

Kaikkia lajeja ei pystytä Vuokatissa järjestämään, esimerkiksi jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa ja mäkihyppy ja yhdistetty Lahdessa.

– Vuokatin hyppyrimäki ympäristöineen ei täytä kaikkia FIS:n vaatimuksia, kertoo Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen.

Kisoissa on ensimmäistä kertaa mukana myös tyttöjen jääkiekko. Kaikkiaan paikalle odotetaan kilpailijoita ja turisteja 3000–3500 henkilöä.

– Talkoolaisia kisoihin tarvitaan 700–800, tällä hetkellä meillä on tiedossa 300 talkoolaista. Teemme yhteistyötä oppilaitosten kanssa, joten en ole huolestunut, etteikö talkoolaisia saataisi tarvittavaa määrää, summaa Kaipainen.

YLE välittää kisat televion kautta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.