Hyppää sisältöön

Käräjäoikeus tulkitsi Someron henkirikoksen törkeäksi kuolemantuottamukseksi – teon suunnitelmallisuudesta ei saatu riittävää näyttöä

Uhrin entinen miesystävä tuomittiin vajaaksi kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Murhasyyte kaatui käräjäoikeudessa. Arkistokuva. Kuva: Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on hylännyt murhasyytteen Somerolla viime kesänä kadonneen naisen tapauksessa. Oikeus katsoi, ettei asiassa osoitettu riittävää näyttöä siitä, että 25-vuotias entinen miesystävä tappoi 21-vuotiaan uhrin tahallaan.

Oikeus yhtyi syyttäjän käsitykseen tuomitun hankalasta taloustilanteesta. Se, että asian korjaaminen olisi ollut motiivi henkirikokseen, perustui oikeuden mukaan viime kädessä oletukseen.

Oikeus tuomitsi miehen törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä petoksen yrityksestä, maksuvälinepetoksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Rangaistus on kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta.

Nainen katosi viime vuoden kesäkuussa. Tutkinnan aikana entinen miesystävä myönsi aiheuttaneensa naisen kuoleman ja ruumiin hävittämisen. Hän kertoi lyöneensä uhria, mutta tarkoituksena ei ollut tappaa.

Käräjäoikeus katsoo ruumiin hävittämisen ja kateisiin jäämisen tukevan käsitystä siitä, että teossa on käytetty huomattavasti miehen tunnustamaa voimakkaampaa väkivaltaa. Asia jäi kuitenkin vaille näytön tukea,

Lue lisää:

Syyttäjä vaatii somerolaisnaisen murhasta ehdotonta vankeusrangaistusta

Kadonneen somerolaisnaisen murhajuttu käräjille toukokuussa

Somerolaisnaisen murhasta epäilty mies tunnusti osallisuutensa uhrin kuolemaan