1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Janakkala

Metsästäjätutkinnon sisällyttäminen osaksi peruskoulun opetusta harppasi eteenpäin Janakkalassa

Metsästäjätutkintoa suunnitellaan osaksi yläkoulujen valinnaista opetustarjontaa.

Janakkala
Metsästäjä tähtää haulikolla
Kanta-Hämeessä ainakin Lopella on myös jätetty valtuustoaloite metsästäjätutkinnon sisällyttämisestä peruskoulun opetussuunnitelmaan.Tiia Lillkvist / Yle

Metsästäjätutkinnon sisällyttäminen osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa etenee Janakkalassa. Janakkalan sivistyslautakunta linjasi keskiviikkona, että metsästäjäkurssi olisi mahdollista lisätä yläkoulujen valinnaisten aineiden tarjottimelle.

Asia kuitenkin edellyttää perusopetuksen opetussuunnitelman päivittämistä. Päivittämisen yhteydessä suunnitellaan myös kyseisen kurssin suorittamiseen liittyvät arviointikriteerit.

Janakkalan sivistyslautakunta päätti, että myös alakoulun 5.–6.-luokkalaisille voitaisiin tarjota kerhotoimintaa, jossa olisi metsästäjäkurssiin liittyviä elementtejä esimerkiksi luontokerhon muodossa. Kerhon sisältöjä voitaisiin räätälöidä yhteistyössä muun muassa riistanhoitoyhdistyksen kanssa, oppilaiden ikätaso huomioiden.

Kerhotoiminnan kustannuksia on mahdollista kattaa saadulla hankerahoituksella ja suunnittelussa kiinnitetään huomioita mahdollisuuteen tarjota yhteisiä kerhoja eri taajamissa asuville oppilaille.

Metsästäjätutkinnosta jätettiin Janakkalassa valtuustoaloite joulukuussa 2019.

Lue seuraavaksi