1. yle.fi
  2. Uutiset

Porin virkamiehet kiistävät Reposaaren asukkaiden väitteet saaristolisän väärinkäytöstä: "Kukaan ei kysele, mihin ne rahat on käytetty"

Porin kaupunginvaltuusto päättää Reposaaren koulun supistamisesta maanantaina.

Pori
Porin Reposaaren asukkaita puolustamassa kaupunginosan koulua 10.6.2020 pidetyssä tilaisuudessa.
Reposaaren asukkaita koulun puolesta pidetyssä tilaisuudessa keskivikkona 10.6.Tapio Termonen / Yle

Reposaaren asukkaat vaativat Porin kaupunkia luopumaan Reposaaren koulun supistamisaikeista vedoten saaristolisään.

Kaupunginvaltuusto käsittelee maanantaina koulun supistamista nykyisestä kuuden ikäluokan alakoulusta vain eka- ja tokaluokkalaisten kouluksi.

Pori on saanut viime vuosikymmeneltä saakka valtiolta lisärahaa, koska osa kaupungista sijaitsee saaressa. Summa on tänä vuonna 266 561 euroa.

Saaristolisää ei ole korvamerkitty

Porin kaupungin virkamiesjohto kiistää Reposaaresta sähköposteissa, puheluissa ja lehtikirjoituksissa esitetyn tulkinnan, että Pori käyttäisi saaristolisää väärin tai jättäisi Reposaaren asukkaiden tarpeet huomioimatta, jos koulua pienennetään.

Talouspäällikkö Tuomas Hatanpää muistuttaa, että valtionosuutta ei ole korvamerkitty ja kaupunki voi käyttää sen haluamallaan tavalla.

– Kyseessä on samanlainen tekijä peruspalvelujen valtionosuudessa kuin vaikka vieraskielisyys tai sairastavuus, joista kukaan ei kysele, mihin ne rahat on käytetty. Eikä pidäkään kysellä, Hatanpää sanoo.

Hatanpää toteaa, että Pori käyttää tällä hetkellä Reposaaren kouluun selvästi enemmän rahaa kuin kaupunki saa saaristolisää.

– Oppilaskohtaisessa kustannusvertailussa opettaminen maksaa melkein tuplahinnan oppilasta kohti Reposaaressa verrattuna Porin koulujen keskiarvoon.

Lue seuraavaksi