Tapahtumien yleisörajoitusten lieventäminen tuli monelle festarille liian myöhään – Tampereen Blockfest yhä valmiudessa

Finland Festivalsin toiminnanjohtajan mukaan tieto on hyvä, mutta suurimmalla osalla tapahtumista tämä kesä meni ohi.

festivaalit
Yleisöä Blockfesteillä.
Tamperelainen Blockfest tutkailee yleisörajoitusten helpotuksia ja päättää lähipäivinä voidaanko tapahtuma järjestää.Juuli Aschan, YleX

Hallitus ilmoitti tänään yli 500 hengen tilaisuuksien yleisörajoitusten lieventämisestä.

Heinäkuun alusta alkaen ulkotiloissa voidaan järjestää tapahtumia, joihin osallistuu yli 500 katsojaa. Tähän vaaditaan kuitenkin erityisjärjestelyitä, kuten mahdollisuus eristää katsomolohkoja toisistaan.

Finland Festivalsin toiminnanjohtajan Kai Amberlan mukaan uusi tilanne palvelee lähinnä urheilutapahtumia.

– Uskoisin, että urheilustadioneilla tällainen järjestely toimii hyvin. Kulttuuritapahtumien osalta tilanne on vaikeampi.

Milano la Scala vierailee Savonlinnan oopperajuhlilla.
Kuubalais-yhdysvaltalainen sopraano Lisette Oropesa esiintyi Savonlinnan oopperajuhlilla viime kesänä.Soila Puurtinen

Amberla uskoo, että tapahtumajärjestajien päässä alkaa heti raksuttaa ja pian ilmaantuu tapahtumia, joissa voidaan nauttia konserteista tai muista tapahtumista rajoitusten mukaan. Suuriempien festivaalien kannalta rajoitusten purku tuli liian myöhään.

– Festivaalien kannalta tämä kesä meni jo ohi. Festivaaleja järjestetään jopa useiden vuosien aikajanalla. Tällä aikataululla tapahtumat eivät pysty reagoimaan, Amberla sanoo.

Festivaaleilla on paljon ulkomaisia esiintyjiä, joiden lähtömaissa voi olla toisenlainen koronatilanne kuin Suomessa. Lisäksi sopimustekniset asiat tekevät tapahtumajärjestämisestä hitaan puoleista.

Tamperelainen Blockfest sinnittelee

Tamperelainen Blockfest on sinnitellyt eikä ole ilmoittanut festivaalin mahdollisesta järjestämisestä tai peruuttamisesta vielä mitään. Tapahtuma on järjestetty yleensä elokuussa.

Vuonna 2008 perustettu Blockfest on Pohjoismaiden suurin hip-hop-festivaali. Tapahtuma on myyty jokaisena järjestysvuonnaan loppuun jo ennakkoon. Järjestäjät ovat edelleen valmiudessa, sanoo tapahtuman perustaja Kalle Kallonen.

– Tottakai tehdään, jos mahdollista. Se on ollut meidän kanta alusta asti.

– Pystymme jossan määrin joustamaan ja tekemään erikoisjärjestelyjä. Nyt kuitenkin tiedot rajoituksista ovat vielä niin niukat, etten osaa sanoa, toteutuuko festivaali vai ei, Kallonen toteaa.

Amberlan mukaan tapahtumajärjestäjät tulevat selviämään koronakevään ja -kesän aiheuttamista vaurioista.

Hallitus on lisäbudjetissaan luvannut 9,6 miljoonaa koronamenetysten paikkaamiseen. Tämän toimen avulla tapahtuma-alan elinvoima säilyy eikä turhia konkursseja tule.

Lievennetyt rajoitukset kertovat, että koronatilanne Suomessa ja osassa muuta maailmaa on hellittämässä. Se luo uskoa tulevaan. Ensi kesän järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa.

Lisätty Blockfestin tapahtumakuukausi 14.27.

Lue myös:

Hallitus lieventää rajoituksia: yli 500 hengen ulkotilaisuudet sallitaan heinäkuussa, matkailu Baltiaan, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin vapautuu maanantaina

Helpota kesäfestareiden peruutusten aiheuttamaa tuskaa testillä – tunnistatko bileet, joihin olit ehkä menossa?Hallitus lieventää rajoituksia: yli 500 hengen ulkotilaisuudet sallitaan heinäkuussa, matkailu Baltiaan, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin vapautuu maanantaina

Helsingin juhlaviikot ja Taiteiden Yö on peruttu koronaviruksen takia

Kaupunkifestivaali Flow on peruttu tältä kesältä – liput käyvät ensi vuoden tapahtumaan

Turun musiikkijuhlat jää järjestämättä

Savonlinnassa luotetaan kotimaisten matkailijoiden löytävän kesällä paikalle, vaikka oopperajuhlia ei järjestetä tänä vuonna

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus