Hallitus lieventää ulkoilmatilaisuuksien rajoituksia heinäkuussa: KPV valmistautuu ottamaan peleihin 1 200 katsojaa, Jaro 1 000

Lohkot erotetaan rauta-aidoin. Sisääntuloportteja ja myyntipisteitä Kokkolassa ja Pietarsaaressa on entuudestaan tarpeeksi.

Kokkolan Pallo-Veikot
Kokkolan keskuskenttä ja pääkatsomo.
500 molempiin katsomoihin ja 200 päätyihin. Sillä sapluunalla KPV suunnittelee heinäkuisia pelejä, mikäli tilanne ei vielä muutu.Ari Vihanta / Yle

Hallitus päätti torstaina, että heinäkuun alusta lähtien voidaan ulkotiloissa järjestää tapahtumia, joihin osallistuu yli 500 henkeä. Se vaatii kuitenkin erityisjärjestelyjä, kuten katsomolohkoja, jotka eristetään toisistaan.

Hallitus lieventää rajoituksia: yli 500 hengen ulkotilaisuudet sallitaan heinäkuussa, matkailu Baltiaan, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin vapautuu maanantaina

Mikäli koronatilanne muuttuu, myös katsomorajoituksiin voidaan tehdä muutoksia.

Kokkolan Pallo-Veikot laskee voivansa ottaa heinäkuusta alkaen Keskuskentälle 1 200 katsojaa. Molempiin katsomoihin pääsisi 500 henkeä ja lisäksi päätyihin 200.

Väljyyttä jäisikin vielä, sillä kentän katsojamaksimi on palvelujen toimimisen osalta 3 000:n tienoilla.

Väliin laitettaisiin rautaportit, joilla lohkot saa erotettua. Kuhunkin tulee omat palvelut; esimerkiksi makkaranpaistopisteitä on jo entuudestaan paljon. Myös sisäänkäyntien osalta tilanne hyvä: portteja on kolme.

Kausikorttilaisilla on lippuihin ennakko-osto-oikeus. KPV on myynyt runsaat 600 kausikorttia.

Pietarsaaren Jaro suunnittelee tässä vaiheessa ottavansa 1 000 katsojaa: 500 molempiin katsomoihin. Pelkästään pääkatsomoon mahtuisi 2 000 henkeä, joten ahtaasti ei jouduta istumaan.

Myös Pietarsaaressa kentälle on kolme porttia, ja makkaranmyyntipisteitä on entuudestaan riittävästi.