1. yle.fi
  2. Uutiset

Lahden lukioihin sisään yli seiskan keskiarvoilla – Vääksyn lukion pääsyraja nousi yli 8 ja Padasjoen keskiarvo tippui alle 7

Toisen asteen yhteishaun tulokset selvisivät torstaina.

yhteishaku
Vääksyn yhteiskoulu
Vääksyn lukioon hakeneilla piti olla lähes 8,5, keskiarvo, että opiskelupaikka heltisi kevään yhteishaussa.Markku Lähdetluoma / Yle

Lahdessa lukiopaikan saa alimmillaan seitsemän keskiarvolla. Seitsemän keskiarvolla pääsee Lahdessa Steiner-koulun lukioon.

Kaupungin lukioissa keskiarvot vaihtelevat Kannaksen 7,33:sta Lyseon 8,42:een. Tiirismaan lukioon päsee 7,83 keskiarvolla. Lyseon luonnontiede- ja teknologialinjalle pääsyvaatimuksena on 8,79 keskiarvo.

Lahdessa kovin vaatimustaso on odotetusti yhteiskoulun lukioon, josta opiskelupaikan saa 8,67 keskiarvolla. Yhteiskoulun yhteiskunta- ja talouslinjalla alin keskiarvo on 8,92.

Lukiojohtaja Heikki Turusen mukaan kaikki lukiopaikat täyttyivät yhteishaussa, ja varasijoillekin on paljon hakijoita. Aloituspaikkoja kaupungin kolmessa lukiossa on yleislinjoilla yhteensä 550. Lisäksi erityislinjoille otetaan noin 180 opiskelijaa.

Katso tästä artikkelista, millä keskiarvolla Suomen eri lukioihin pääsi .

Maakunnan alin pääsyraja Padasjoella

Pienemmissä kunnissa lukiopaikka heltiää pienemmillä keskiarvoilla. Esimerkiksi Padasjoella lukioon pääsee opiskelemaan 6,75 keskiarvolla. Orimattilan Erkko-lukion keskiarvo tämän kevään yhteishaussa on 7,08 ja Heinolan lukion 7,00. Asikkalan Vääksyn lukioon pääsee opiskelemaan alimmillaan 8,42 keskiarvolla.

Koko maassa lukioon hakevia yhdeksäsluokkalaisia oli tänä vuonna noin 35 700. Heistä 32 150 sai torstaina hyviä uutisia. Yhteishaussa paikan saaneista 56 prosenttia jatkaa lukiossa ja 44 prosenttia ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 26. kesäkuuta.

Poikkeuksellinen koronakevät ei juuri hetkauttanut opinahjoja STT:n lukiovertailussa

Lue seuraavaksi