1. yle.fi
  2. Uutiset

Tervolassa sallitaan vierailut vuodeosastolla ja asumispalveluyksiköissä

Vierailusta on sovittava yksikön kanssa vähintään vuorokautta aikaisemmin.

vanhusten palvelutalot
Läheltä
Yle

Tervolassa sallitaan vierailut kunnan vuodeosastolla ja asumispalveluyksiköissä. Yksiköt ovat Kurjenpesä, Kotikullero, Pihakullero ja Jokikullero.

Vierailusta on sovittava yksiköiden kanssa vähintään vuorokautta aikaisemmin. Vierailijoita saa olla kerralla enintään kaksi.

Vierailun tulee tapahtua ulkotilassa, omassa huoneessa tai muussa erillisessä tilassa, jossa ei ole muita potilaita tai asukkaita. Vierailu on mahdollista kello 13.00–15.00 ja vierailuaika on enintään puoli tuntia.

– Vierailuja voidaan toteuttaa turvallisesti siten, että vierailijat ja potilas tai asukas desinfioivat kädet, käyttävät kirurgista suu-nenäsuojaa ja pitävät riittävät turvavälit, kirjoitetaan kunnan tiedotteessa.

Mikäli vierailijalla on mitään koronavirusinfektioon viittaavia oireita, vierailu ei ole sallittu.

Rajoitetut vierailut ovat mahdollisia, koska koronatapaukset ovat viime viikkoina vähentyneet Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi